Odluku nadležne epidemiologinje Vesne Grgić da svi koji su nazočili sjednici Gradskog vijeća u društvu osobe pozitivne na COVID-19 moraju u samoizolaciju, bjelovarski gradonačelnik i saborski zastupnik Dario Hrebak (HSLS) diletantski je prozvao presedanom i cirkusom.

Paranoja

Njegova paranoična izjava da iza svega stoji župan Damir Bajs koji je, samo da mu napakosti, naložio epidemiologinji da ih sve potrpa u samoizolaciju, eklatantan je primjer političkog samoranjavanja svojstven političkim niželigašima.
Ako je, dakle, mjera samoizolacije bila politički inducirana, Hrebak je, za pretpostaviti je, ne bi uvodio. Što je, uostalom, i dokazao tako što ju je dvaput prekršio kako bi u Hrvatskom saboru digao ruku za koalicijskog partnera.

Kada bi Hrebak, po struci kriminalist, odlučivao o mjerama, svi nazočni nakon sjednice Gradskog vijeća nastavili bi svoj život bez bremena samoizolacije. Odlazili bi na svoja radna mjesta, uživali u kavama na gradskim terasama, šetali korzom, tu i tamo zapjevali na pokojoj svadbi ili zaplesali u noćnom klubu i kupali se u moru.

Nema tog epidemiologa koji bi, nakon što bi posljedično zarazili sve oko sebe, uspio pohvatiti konce i zato je sva sreća što je novozaražena osoba sa sjednice Gradskog vijeća slušala struku, postupila odgovorno i ostala u samoizolaciji.

Bezobrazluk i bahatost

Što se Hrebaka tiče, navikli smo da se političari neodgovorno ponašaju i da su sami sebi uvijek na prvom mjestu, ali bilo bi pristojno da barem struku ostave na miru. Vrijeđati epidemiologinju s 35 godina radnog staža da je nečija lutka na koncu, a istovremeno danima ugrožavati tuđe zdravlje kršenjem propisane samoizolacije predstavlja krajnji bezobrazluk, bahatost i primitivizam.