Na šest mjeseci uvjetnog zatvora s rokom kušnje od godine dana nepravomoćno je ovih dana na Općinskom sudu u Bjelovaru osuđena Ljuba J. (67), umirovljenica s prebivalištem u Bjelovaru. Ova je žena osuđena zbog kaznenog djela krivotvorenja isprave, a prema presudi ona je to nedjelo počinila prije točno godinu dana.

Dana 1. rujna prošle godine, u Bjelovaru, na Ugovoru o darovanju nekretnina sklopljenog dan ranije u kojem je navedeno da dvije darovateljice kao suvlasnice, svaka osmine dijela nekretnine u Bjelovaru, svoje suvlasničke dijelove u cijelosti daruju obdareniku Ljubi J., 67-godišnjakinja je krivotvorila potpis.

Ona je ugovor o darovanju dana 1. rujna prošle godine vlastoručno potpisala u uredu jednog bjelovarskog javnog bilježnika, u namjeri da taj ugovor uporabi kao pravi. Na predmetni ugovor o darovanju na mjestu predviđenom za potpis darovatelja, 67-godišnjakinja je neovlašteno potpisala oštećenicu, što je učinila bez njenog znanja i odobrenja. Potom je takav ugovor s krivotvorenim potpisom Ljuba J. predala službenici na Zemljišnoknjižnom odjelu Općinskog suda u Bjelovaru kako bi ishodila prijenos suvlasničkih dijelova dviju oštećenica na nekretnini u Bjelovaru na svoje ime. No, njena prljava rabota vrlo brzo je otkrivena.

Prema tome, 67-godišnjakinja je izradila lažnu ispravu s ciljem da se takva isprava uporabi kao prava, a upravo to je i napravila, čime je počinila kazneno djelo krivotvorenje isprave. Kako je riječ o ženi bez kaznene evidencije i neosuđivane, za kazneno djelo kojem je zakonom predviđena zatvorska kazna i do tri godine, osuđena je prilično blago te neće morati iza rešetaka. Nepravomoćna presuda glasi šest mjeseci uvjetnog zatvora s rokom kušnje od godine dana, a 67-godišnjakinja također mora platiti troškove kaznenog postupka. Kako je ova presuda nepravomoćna, obje strane se na nju mogu žaliti.