U sklopu velike obnove voznog parka zdravstvenih ustanova, bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs uručio je ključeve pet sanitetskih i tri osobna automobila za potrebe Hitne medicinske pomoći i Dom zdravlja Bjelovarsko-bilogorske županije. Dom zdravlja tako je obnovio vozni park s tri nova sanitetska vozila za potrebe sanitetskog prijevoza, čija je vrijednost 886 tisuća kuna i tri nova osobna automobila za potrebe patronažne službe vrijedna 238 tisuća kuna. U vozni park Hitne medicinske pomoći ušla su dva nova sanitetska vozila vrijedna nešto više od 600 tisuća kuna u koja je ugrađena najmodernija medicinska oprema. Novac je Županija u dogovoru sa Ministarstvom zdravlja osigurala iz decentraliziraniih sredstava za zdravstvo.
-Vozni park u našim zdravstvenim ustanovama je bio poprilično star i stoga smo pokrenuli ovaj postupak obnove. Ne treba naglašavati koliko je bitno da vozila budu ispravna, brza i pouzdana, a neka od ovih koje smo zamijenili su prošla i više od 600 tisuća kilometara – naglasio je župan Damir Bajs.
Važnost ispravnih vozila
Pruzimanjem novih vozila Zavod za hitnu medicinu je u potpunosti ekipiran i raspolaže s voznim parkom koji može odgovoriti na sve zadaće koje se pred službu postave.
-Osim izlazaka na teren u slučaju nesreća mi istovremeno i vozimo pacijente na KBC Rebro u slučaju srčanih udara i stoga je presudno da vozila budu u besprijekornom stanju. Trenutačno imamo Timove 1 u svim županijskim gradovima osim u Grubišom Polju, no očekujemo da će se vrlo brzo i tamo umjesto Tima 2 ustrojiti Tim 1- istaknuo je ravnatelj županijskog Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Stjepan Matoš.
Nova vozila će osjetno povećati razinu usluge i u županijskom Domu zdravlja koji pokriva veliki teren i njegovi su djelatnici stalno na cesti.
-Naš sanitetski prijevoz svakodnevno radi veliku kilometražu, isto tako i naše patronažne sestre moraju pokriti sve gradove i naselja u županiji. U tome će im jako pomoći novi automobili i stoga zahvaljujem Županiji što je prepoznala potrebe i osigurala nam obnovu voznog parka – istaknula je v.d ravnateljice Doma zdravlja Ljubica Čajić.