Bicikli se često nađu na meti lopova, ali ovoga vikenda na području BBŽ-a ih je ukradeno čak pet, od čega tri u Bjelovaru.

Tako je u petak navečer, u Zvijercima ispred trgovine mješovite robe ukraden bicikl star dva mjeseca i vrijedan tri tisuće kuna.
U subotu navečer, također u Bjelovaru, točnije u Ulici Jurja Haulika ukraden je bicikl koji je bio naslonjen na zid pored ulaznih vrata u ugostiteljski objekt, star dvije godine, vrijedan tisuću kuna.
Istog dana, u roku sat vremena, ukraden je bicikl zaključan sajlom za ogradu terase objekta u Bjelovaru, u Ulici A. K. Miošića, star pet godina, vrijedan 2000 kuna.

No, to nije sve. Krađa se dogodila i u Čazmi gdje je iz dvorišta obiteljske kuće ukraden bicikl vrijedan tri tisuće kune, kao i u Daruvaru gdje je ukraden bicikl vrijedan 3500 kuna – izvjestila je PU bjelovarsko – bilogorska. (vec)

U slučaju krađe bicikla, olakšajte policiji traganje za počiniteljem:

-fotografirajte svoj bicikl

-fotografirajte ili zapišite tvornički broj bicikla, broj okvira ili neke druge uočljive karakteristike po kojima će se bicikl u slučaju krađe moći lakše identificirati i pronaći

-uvijek držite bicikl zaključan ili pod nadzorom

-na ulicama, bez obzira što bicikli ostavljate kratko vrijeme zbog odlaska u trgovinu ili slično, zaključajte ga ili ostavite pod nadzorom poznate osobe

-bicikl uvijek držite zaključan za čvrsti metalni predmet ili pod nadzorom

-nikada nemojte bicikl zaključavati za kotač, a ako je sajla dovoljno dugačka, onda je provucite kroz više mjesta na biciklu

-nemojte štedjeti na sigurnosti, bicikl zaključajte s dvije sajle

-prilikom ostavljanja, bicikl izbacite iz brzine ili prebacite u najmanju brzinu
uz bicikl ne ostavljajte nikakav alat

-u dvorištima i stambenim zgradama bicikl držite zaključan, po mogućnosti u garaži ili drugom zatvorenom prostoru, odnosno na mjestima koja nisu uočljiva sa ulice i koja su noću osvijetljena.