Kada smo predlagali izgradnju Šeste osnovne škole u Zvijercima i na taj način omogućiti jednosmjensku nastavu, gradonačelnik je odgovorio da će umjesto toga dograditi Područnu školu u Ždralovima. U proračunu za 2020. godinu nema ni Šeste osnovne škole, a nema ni dogradnje škole u Ždralovima. Stoga, kao vijećnici oporbe poručujemo da ćemo podržati proračun Grada Bjelovara za 2020. godinu samo ako gradonačelnik Dario Hrebak i njegovi partneri iz HDZ-a i HSS-a vrate projekte koje su već uvrstili, a potom izbacili, čulo se na današnjoj tiskovnoj konferenciji oporbenih stranaka u bjelovarskom Gradskom vijeću – Nezavisne liste Damira Bajsa, SDP-a i HNS-a.

Otpala dogradnja škole u Ždralovima

– Ovo je zadnja puna godina prvog mandata gradonačelnika Hrebaka, stoga i zadnji trenutak da se uvrste projekti poput dogradnje osnovne škole u prigradskom naselju Ždralovi koju je više puta najavljivao – istaknula je Mirjana Horvatić (NL Damira Bajsa) dodavši kako je iz proračuna za iduću godinu izostavljen čitav niz kapitalnih projekata, a da se u gradu ne vide dizalice jer nijedan od tih projekata nije u realizaciji.

– Riječ je o projektima koji su bili u ovogodišnjem proračunu i nisu izvršeni, a nema ih u proračunu za sljedeću godinu – pojasnila je Horvatić.

Oporbeni vijećnici stoga će na sutrašnjoj sjednici predložiti ukupno pet amandmana koji će se odnositi na već spomenuto proširenje i dogradnju Područne škole u Ždralovima, projekt Life u Velikom Korenovu, izgradnju nogometnog stadiona u jednoj godini, izgradnju Centra za rehabilitaciju Mali svemir te izgradnju natkrivenih bazena u centru Bjelovara.

Umjesto investicija, poskupljenja

– Umjesto projekata koji su obećani, a nisu realizirani, dobili smo nešto što nam nije obećano, a to je četverostruko povećanje cijene odvoza komunalnog otpada – poručio je vijećnik SDP-a Nenad Nekvapil dodavši kako mu se jedan bjelovarski poduzetnik požalio da umjesto dosadašnjih 35 kuna, sada plaća čak 180 kuna mjesečno za odvoz smeća.

– Gledajući u postotku, Bjelovar prednjači po povećanju cijena odvoza komunalnog otpada, a usluga je lošija jer se sada smeće odvozi jednom tjedno, a prije se odvozilo dvaput tjedno. Ako je riječ o uhljebljivanju u komunalnom poduzeću, neka gradonačelnik to javno kaže pa ćemo se svi zajedno potruditi pronaći rješenje – poručio je vijećnik Nekvapil.