Bjelovarski oporbeni vijećnici neće podržati osnivanje tvrtke Terme Bjelovar jer smatraju da gradonačelnik Dario Hrebak prvo treba ispuniti brojna obećanja koja su već uvrštena u gradski proračun, a tek potom dodavati neka nova. Oporbeni vijećnici s Nezavisne liste Damira Bajsa, SDP-a i HNS-a na tiskovnoj konferenciji u ponedjeljak pod nazivom „Nova obećanja Djeda Božićnjaka” komentirali su odluke koje se trebaju donijeti na sutrašnjoj sjednici Gradskog vijeća, a vezane su uz projekt izgradnje termalnih toplica u okolici Bjelovara procijenjenih na 50 milijuna kuna. Vijećnici će, među ostalim, glasovati i o osnivanju tvrtke Terme Bjelovar s početnim kapitalom od 500 tisuća kuna, namijenjenoj realizaciji toga projekta.

– Gradonačelnik Hrebak izjavio je da on nije Djed Božićnjak da može ispuniti sve što je obećao, a ovo je na tragu takve vrste obećanja, dakle onih koje neće ostvariti. Pozivamo gradonačelnika da prije novih obećanja ispuni ona koja je već dao, poput dogradnje područne škole u prigradskom naselju Ždralovi, prenamjeni starog đačkog doma u studentski dom, formiranju Poslovne zone u prigradskom naselju Veliko Korenovo, realizacije programa Life u sklopu kojeg su već trebale biti izgrađene toplice, izgradnju nogometnog stadiona, izgradnju zatvorenih bazena za koje već imamo građevinsku dozvolu i izgradnju rehabilitacijskog centra Mali svemir. Umjesto da ispunjava obećanja koje je sam zadao, on daje nova obećanja i time skreće pažnju – poručila je Mirjana Horvatić iz NL Damira Bajsa. Dodala je kako je za nove bjelovarske toplice već potrošeno 5 milijuna kuna, a da se rezultati ne vide.

– Za jednu bušotinu već smo potrošili 5 milijuna kuna, a Grad sad želi bušiti još dvije, dokle tako i zašto – pitala je vijećnica Horvatić. Vijećnik SDP-a Nenad Nekvapil poručio je da Bjelovarčani nikad ne znaju što će se od projekata realizirati, a što će ostati na plaćenoj projektnoj dokumentaciji.

– Za sve ove nabrojane projekte građani su platili izradu projektne dokumentacije, ali unatoč tomu ne mogu biti sigurni da će ići u realizaciju – napomenuo je vijećnik Nekvapil.