Imanje obitelji Kovačević, smješteno gotovo u centru Daruvaru, a opet dovoljno izdvojeno za kvalitetno uživanje u miru i prirodi, nameće se kao idealan izbor za sve one koji žele boraviti na autentičnom seoskom imanju uređenom u tradicionalnom stilu slavonskih vinogradara. Kovačevići su svoj OPG registrirali još davne 2003. godine, dakle mnogo prije posljednjeg vala, a njihovo iskustvo i ljubav prema poslu vidljivo je na svakom koraku. Od prikladno urešenih drvenih ulaznih vrata, preko izvanredne natkrivene terase vješto skrivene od sunca, sve do minuciozno uređenih soba s masivnim krevetima i namještajem kakvog su imali naše djedovi i bake.

Osim pružanjem ugostiteljskih i turističkih usluga, Kovačevići se, , i to vrlo uspješno, bave proizvodnjom grožđa i vina koje možete kušati u posebnoj, tradicionalnoj kušaonici ili pak u obiteljskom vinskom podrumu. Naravno, moguće je prošetati obližnjim vinogradom koji se prostire na gotovo dva hektara, s posađenih 11 tisuća trsova. Na Vinskoj karti nalaze se tri bijela (graševina, chardonnay, traminac mirisavi) i dva crna vina (cabernet souvignon, crni pinot), a zahvaljujući primjeni suvremenih tehnologija u proizvodnji i grožđa i vina postiže se visoka kvaliteta vina koja redovito “beru” nagrade na izložbama. Vinoljupcima je najidealnije OPG Kovačević posjetiti za vrijeme udarnih vinskih praznika, Vincekova i Martinja, kada domaćini organiziraju posebne programe.

Od jahanja do skijanja

Kovačevići se ponose svojom dugogodišnjom tradicijom u bavljenju vinogradarstvom i vinarstvom koja se prenosi iz generacije na generaciju i na taj način se nastavlja. Usto, na obiteljskom imanju pružaju širok spektar usluga seoskog turizma – uz prethodnu najavu organiziraju se prigodne proslave, ručkovi ili večernja druženja. Uz već spomenutu kušaonicu vina, moguće je prenoćiti u dvokrevetnim sobama. S obzirom da je Daruvar županijska turistička meka, Kovačevići će gostima rado preporučiti neke od mnogobrojnih sadržaja po mnogima najljepšeg malog grada u Hrvatskoj. Posjetiteljima Daruvara nudi se jahanje, vožnja biciklom, panoramski letovi, skijanje, planinarenje, šetnja uređenim parkovima bogatih endemičnim drvećem, od kojih se ističe ginko biloba, drvo staro 250 godina, sofore, piramidalni hrast, tise, kraljevsko drvo i drugo, kao i razgledavanje zaštićene povijesne arhitekture. Poseban su ugođaj boravci na izletištima uz rijeku Toplicu ili na županijskoj vinskoj cesti na kojoj je smješten i OPG Kovačević.