BJELOVAR – Koliko je važno ostati doma još na samom početku epidemije prepoznali su u bjelovarskom Centru za cjeloživotno učenje i kulturu. Istovremeno s osnovnim i srednjim školama startali su s online nastavom u svojim dosadašnjim programima edukacija, a proteklog tjedna su otišli i korak dalje. Svim zainteresiranim su ponudili besplatni online intenzivni tečaj talijanskog jezika u trajanju u 30 sati.

Nastava se održava putem Skype-a u popodnevnim satima, a talijanski je u CUK-u odlučilo učiti 48 polaznika iz naše županije, ali i Zagreba pa čak i Grčke. Ujedno to znači da trenutno više od 100 polaznika prati online nastavu CUK-a, a već ovoga tjedna će im se pridružili polaznici tečaja engleskog, njemačkog i francuskog jezika.

Doprinos protiv COVID 19

-Mi kao ustanova nismo na prvoj crti bojišnice, no odlučili smo dati svoj doprinos u ovoj borbi protiv koronavirusa i pomoći da vrijeme provedeno doma bude konstruktivno i zabavno. Možemo reći da u online nastavi CUK-a sudjeluje više od 60 posto polaznika trenutačno upisanih u naše programe. Dojmovi su odlični, dobili smo visoke ocijene polaznika i većini se svidjelo praćenje nastave iz udobnosti svoga doma – kazala je ravnateljica bjelovarskog CUK-a Zvjezdana Galkowski dodavši kako su upravo pozitivni dojmovi njihovih stalnih polaznika bili najbolji vjetar u leđa za pokretanje tečaja talijanskog jezika o kojemu njegovi polaznici također imaju samo riječi hvale. Jedna od njih je i Dijana Fot, Bjelovarčanka koja već 18 godina živi na grčkoj Kreti. Kako kaže, redovito putem društvenih mreža prati događanja u svom rodnom gradu, a tim putem je saznala i za ovaj tečaj talijanskog jezika.

Odlični prvi dojmovi

-Budući da se na Kreti uglavnom bavimo turizmom, znanje stranih jezika je pravo bogatstvo tako da je za mene ovo bila idealna prilika da se upoznam s talijanskim jezikom koji je jedan od mojih omiljenih stranih jezika. Također, jednostavnije mi je pratiti tečaj na mom materinjem jeziku – istaknula je Fot svoje glavne motive uključivanja u on line tečaj talijanskog zahvalivši CUK-u na ovoj pruženoj prilici. -Iako smo tek na početku, ja sam vrlo zadovoljna predavanjima. Smatram da se Centar vrlo brzo snašao u novonastaloj situaciji vezanoj uz koronavirus i to je sjajno. Na taj smo način mi polaznici dobili priliku krizu iskoristiti na najbolji mogući način – čuvajući svoje zdravlje i ulažući u svoje znanje – zaključila je naša sugovornica.