Svoju snagu, kvalitetu i veliki talent borci taekwondo kluba Omega potvrdili su i na Croatia Openu, velikom međunarodnom G1 turniru koji je u konkurenciji više od tisuću natjecatelja održan u Zagrebu.
Omege su se predstavile sa svoja četiri borca među kojima je najuspješnija bila Sara Punčec, kadetkinja koja se okitila srebrnom medaljom. Sara je prvo kolo bila slobodna, u drugom je kolu pobijedila predstavnicu Njemačke, u trećem kolu pobijedila je reprezentativku Hrvatske, dok je finalnu borbu izgubila dosovno u zadnjim sekundama meča.
Uspješna je bila i juniorka Ela Jelić koja je osvojila brončanu medalju. Ela je u prvom kolu pobijedila predstavnicu iz Srbije, u drugom kolu natjecateljicu iz Njemačke, međutim, u polufinalnoj borbi je izgubila od reprezentativke Hrvatske, inače europske prvakinje i kasnije osvajačice Otvorenog prvenstva Hrvatske.
Kadetkinja Ena Daskijević ovom je prilikom ostala bez medalje. Ena je u prvom kolu pobijedila natjecateljicu iz Njemačke, ali je zato u borbi za medalju izgubila od reprezentativke Srbije na bod razliku. Bez medalje je ostao i kadet Bruno Grđan koji je u prvom kolu pobijedio predstavnika Italije, dok je u borbi za medalje izgubio od predstavnika Brazila.
– Sjajan dan za taekwondo klub Omega. U iznimno jakoj konkurenciji boraca iz cijelog svijeta osvojili smo dvije medalje s čime smo potvrdili kako imamo jednu od najbolji taekwondo škola u Hrvatskoj – Za Bjelovarac.hr kazao je Ivan Daskijević, trener bjelovarskih Omega.