S novim problemom ovih su dana suočeni gradski komunalni redari. Svakoga dana u nekom gradskom kvartu zateknu odbačeno barem jedno, a nerijetko i po više vozila bez registracije i, naravno, bez plaćene karte za parkiranje. Potvrdili su nam to u Gradskoj upravi gdje smo poslali upit o novoj pojavnosti na koju su našoj redakciji pažnju skrenuli građani. Posljednji uočeni dvojac ostavljen je na parkiralištu kod Borika.

-Kada komunalni redari zamijete parkirano neregistrirano vozilo ili ga uoče po dojavi građana, ostavljaju na vozilu pisano upozorenje da ga vlasnik ukloni s javne površine u zadanom roku i primjereno ekološki zbrine. Najveći problem kod takvih vozila je pronaći vlasnika, kako bi mu se u slučaju neizvršenja mogao poslati obvezni prekršajni nalog. Ukoliko je vlasnik pronađen, slijedi obvezni prekršajni nalog, a ako nije, u dogovoru s tvrtkom Komunalac zbrinjavaju se takva vozila. Primjerice, prošli tjedan je pet vozila dobilo upozorenje.

Očevidom ih trenutačno i ovaj tjedan ima toliko novih koji će ga dobiti – odgovorili su nam iz komunalnog redarstva početkom ovoga tjedna. Teško da postoji univerzalni razlog koji tjera vlasnike da svoje limene ljubimce samo tako odbace, no sasvim je sigurno da u pitanju nije kolekcionarska ljubav. Doduše, dva tek u boji različita modela starog Citroena zatečena na Boriku mogla bi upućivati i na takav zaključak. U svakom slučaju, i veća policijska angažiranost ne bi škodila.