Bogatim i šarolikim programom Dječji vrtić Bjelovar ovog utorka započeo je obilježavanje 70. godišnjice postojanja. Krenulo je s visokom delegacijom Grada Bjelovara na čelu sa zamjenicama gradonačelnika Lidijom Novosel i Jasnom Višnjević te Milanom Matekovićem, pročelnikom za društvene djelatnosti. Dobrodošlicu im je poželjela ravnateljica Anna Lauš, a došlo je i do prigodne razmjene poklona. Predstavnici Grada donijeli su didaktičke sprave, a vrtićarci su im uzvratili svojim malim umjetničkim djelima, prvenstveno crtežima. Dakako, protokol nije mogao proći bez pjesme i plesa.
Više od 500 mališana
– Dječji vrtić Bjelovar svoja vrata prvi puta otvorio je osmog ožujka 1946. godine, kada je imao 77 polaznika. S vremenom je ta brojka narasla na njih više od 500. Zgrada vrtića na Matoševom trgu izgrađena je 70-tih godina prošlog stoljeća, a nešto kasnije i ona u Stepinčevoj. U Vrijeme kada su građene nije se vodilo previše računa o energetskoj učinkovitosti, a ja se nadam i očekujem da će ovo biti godina u kojoj ćemo uspješno pokrenuti radove u tom segmentu – istaknula je Lidija Novosel, posebno zahvalivši svim zaposlenicima vrtića na trudu i zalaganju. Valja spomenuti i kako u GV-u Bjelovar rade 82 stalno zaposlene osobe, a Grad Bjelovar smještaj djece sufinancira s osam milijuna kuna godišnje. Tom iznosu valja pridodati i šest milijuna kuna koliko se izdvaja za privatne vrtiće.
Vrijedi spomenuti i kako će se glavnina događanja vezana uz 70. godišnjicu odvijati tijekom idućeg mjeseca. Većinom je riječ o igraonicama za djecu na kojima će moći sudjelovati svi mališani, bez obzira idu li u vrtić ili ne i bez obzira u koji vrtić idu.
Kao poseban događaj ravnateljica Lauš istaknula je igraonicu “Hodajmo zajedno”, zakazanu za 16. travanja u 9,30 sati ujutro. Djeca će u pratnji teta i rodbine od vrtića na Trgu A.G. Matoša pješačiti do Borika, gdje će se za sve njih organizirati zajedničko druženje uz igru i okrjepu.