Možda je Ogi Vukojević otišao iz nacionalne reprezentacije, međutim, reprezentacija nije otišla iz njega. Naime, kako svim izbornicima i većini svjetskih trenera nije bilo teško prepoznati Ogijeve nogometne kvalitete, tako ni izborniku Zlatku Daliću nije bio preveliki problem prepoznati kvalitete Ogija kao terenera i nogometnog teoretičara.

Postavio ga je kao skauta za Nigeriju, a Ogi je taj zadatak riješio vrhunski. Daliću i reprezentativcima dao je smjernice, ukazao je na vrline nogometaša Nigerije, ali je i na njihove određene slabosti tako da je bio siguran kako ćemo do pobjede doći iz prekida.

– Nigerija je moćna u kontri i polukontri tako da smo bili spremni za njihovo najjače oružje koje smo na vrijeme neutralizirali. Pored toga, izbornik Dalić sjajno je vodio i pripremio momčad tako da naša pobjeda ni u jednom trenutku nije dolazila u pitanje – kazao je Ogi koji je šest mjeseci pratio Nigeriju.

– Da, gledao sam ih uživo protiv Srbije, Poljske, Engleske i Češke, a bio sam i u Austriji gdje su se pripremali za Svjetsko prvenstvo. Međutim, pored svega za pobjedu nad Nigerijom ipak su najzaslužniji igrači i izbornik Dalić koji su dobro detektirali sve nigerijske slabe strane – kazao je Ogi koji je od Dalića dobio novi zadatak. Mora pratiti reprezentaciju Francuske i Danske, momčadi s kojima se u nekim kombinacijama sastajemo u osmini finala.

Osim što je sjajno obavio skautski posao Ogi je cijelo vrijeme uz reprezentaciju gdje će se zadržati do kraja prvog kruga natjecanja. Osim toga, odmah po povratku iz Rusije leti za Dubrovnik gdje će od drugog srpnja voditi školu nogometa ‘Sunčani vrtovi’.