Bjelovarčanka Paula Čatipović (21) studentica je novinarstva na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu, a odnedavno je i nova voditeljica redizajniranog ‘Lota 7’ na HRT-u. Naša mlada sugrađanka još je u osnovnoškolskim i gimnazijskim danima sanjala kako će jednog dana biti TV voditeljica, a san joj se vrlo brzo i ostvario.

-U Gimnaziji do zadnjeg trena nisam bila sigurna koji ću fakultet upisati. Matura je bila na vratima, pripremala sam se intenzivno i znala sam da želim upisati fakultet društvenog usmjerenja. Kada sam upala na svih 10 fakulteta koje je trebalo navesti, moja dvojba svela se na novinarstvo i pravo. Novinarstvo sam htjela upisati jer sam oduvijek željela biti voditeljica. Još kao malena djevojčica držala sam recitale, nastupala u školskim priredbama i slično. Bilo je očito da sam nadarena, ali pravo me zanimalo jer sam mislila da je dinamično i zahtjevno. Sada shvaćam da je novinarski posao itekako dinamičan i zahtjevan. Upisati taj fakultet umjesto bilo kojeg drugog je jedna od mojih najboljih životnih odluka – kaže nam Paula.

Dodaje da je oduvijek voljela pisati te da i danas to radi, ali da je televizijska karijera ono što ju sada potpuno zaokuplja i s čime se aktivno bavi. Također kaže da je do suradnje s HRT-om došlo tako što je Hrvatska televizija napravila suradnju sa zagrebačkim fakultetima koji su povezani s tom granom posla ne bi li se na audiciju odazvali zainteresirani studenti koji već imaju nekih predznanja povezanih s televizijom i prezentacijskim vještinama. Na njezinom fakultetu također se pričalo o tome te se je tako odlučila prijaviti.

Pred kamerama bez treme

-Prezadovoljna sam s prvom emisijom Lota. Dojmovi se još nisu slegli, čestitke stižu sa svih strana, moji najbliži su jako ponosni i to je sve o čemu se priča ovih dana. Bolje nisam mogla ni sanjati. Trema je bila puno manja nego što sam mislila da će biti. Gotovo je nije ni bilo. U trenutku kada sam stala pred kamere i kada je krenulo odbrojavanje sekundi koje su preostale prije nego krenemo uživo osjećala sam se kao da sam kod kuće i kao da je apsolutno sve pod kontrolom. Predivan osjećaj – priča nam Paula. Dodaje da su pripreme za voditeljicu Lota trajale gotovo mjesec i pol dana i to vrlo redovito i intenzivno.

-Užasno puno truda i rada je uloženo u mene i općenito u novu sedmicu kako bi sve ispalo najbolje moguće. Imala sam svoje urednice Elizabeth Homsi i Mirnu Farkaš Salamon koje su dale jako puno vremena, volje i maksimum strpljenja u cijeli proces i bez kojih ništa od ovoga ne bi uspjelo – ističe nam nova TV zvijezda koja ne želi predviđati budućnost jer za sebe kaže da je spontana.

– Ne volim kalkulirati i predviđati. Meni je važno da s vremenom vidim na sebi napredak. Ako vidim napredak to znači da radim dobro i da se trud isplatio, a gdje ima rada i truda ima i budućnosti, i to vrlo vjerojatno svijetle budućnosti – zaključila je Paula. (V.Cindrić)