Danas je održana skupština društva Bjelovarski sajam d.o.o., uz prisustvo predstavnika vlasnika, Damira Bajsa ispred Bjelovarsko-bilogorske županije, Darija Hrebaka ispred Grada Bjelovara te direktora Bjelovarskog sajma Davorina Posavca.

Na skupštini društva, većinom glasova ili jednoglasno, donesene su odluke vezane uz poslovanje društva za 2017. i 2018.godinu.

Sukladno izvješću Bjelovarski sajam je u 2017.godini poslovao pozitivno i ostvario dobit od 314 343 kuna.

U okviru točke Rasprava o optužnici protiv odgovorne osobe trgovačkog društva Bjelovarski sajam d.o.o., temeljem rasprave i pravnih mišljenja, utvrđeno je da će se postupiti po njima, uključujući i pismeno mišljenje odvjetnika Ivice Crnića, u kojem se naznačuje da postojanje potvrđene optužnice, a temeljem ustavne presumpcije nevinosti te odredbi Zakona o trgovačkim društvima, nije obvezni razlog za izvanredni otkaz Ugovora o radu te takav otkaz Ugovora o radu ne bio dopušten.

Navedeni stav utvrđen je jednoglasnom odlukom suvlasnika Bjelovarskog sajma, predstavnika Bjelovarsko-bilogorske županije i Grada Bjelovara.
Ukoliko bi se okolnosti promijenile, promijenio bi se i stav,a vlasnici će pratiti okolnosti vezane uz daljnji slučaj. (vc)