U srijedu 14. lipnja održana je Konstituirajuća sjednica Županijske skupštine Bjelovarsko – bilogorske županije. Svečanu sjednicu otvorila je Branka Saks, predstojnica Ureda državne uprave u Bjelovarsko – bilogorskoj županiji.

Za predsjednicu Županijske skupštine Bjelovarsko-bilogorske županije izabrana je Đurđica Ištef Benšić s 22 glasa za i 17 suzdržanih oporbenih glasova HDZ-a, HSS-a i HSLS-a.

„Hvala na ukazanom povjerenju na izboru predsjednice u narednom mandatnom razdoblju od 2017. do 2021. godine. Vjerujem da ću svojim radom na ovoj izuzetno važnoj političkoj poziciji opravdati povjerenje koje ste mi dali. Novim izborima dobili smo kredit od naših građana koji moramo vraćati u naredne četiri godine. Glavnica neka nam bude što više odobrenih, realiziranih i provedenih projekata koji su od interesa svih građana naše županije“, rekla je novoizabrana predsjednica Županijske skupštine BBŽ Ištef Benšić.

Za potpredsjednike Županijske skupštine BBŽ izabrani su jednoglasno Zlatko Barila i Silvestar Štefović.

„Naravno da očekujem dobar rad skupštine koja je i do sada uvijek radila dobro. Nadam se da ćemo kao oporba raditi na dobrobiti naših građana i da ćemo sve ono za što smo se zalagali u kampanji moći realizirati. Kao čelni čovjek Hrvatske demokratske zajednice Bjelovarsko – bilogorske županije vjerujem da ćemo biti konstruktivna, ali i kritička oporba“, rekao je čelni čovjek oporbe u Županijskoj skupštini ispred HDZ-a Miro Totgergeli.

„Skupština je sada formirana i za dalje je ključna suradnja između župana, kao tijela izvršne vlasti i Županijske skupštine. Pred nama je niz aktivnosti i odluka koje će se provesti i donijeti upravo kroz skupštinu. Zajednički prioritet svakako je napredak naše županije, u smislu razvoja gospodarstva, socijalnih mjera, poljoprivredi, zdravstvu i školstvu. Očekujem da će u ovom sazivu biti različitih političkih okvira, no i zajedništva po pitanjima aktivnosti koje su važne za naše građane“, naglasio je župan Damir Bajs.