Ono o čemu se šuškalo tokom proljetnog dijela prvenstva sad se i obistinilo. Naime, Izvršni odbor županijskog nogometnog saveza donio je odluku o proširenju Prve županijske nogometne lige koja će tako od ove jeseni ponovo brojati 14 klubova.

– Da, odluka je definitivna i ona je želja većine klubova Prve ŽNL koju smo mi ispoštivali. Smatramo da će natjecanje tako biti puno interesantnije i da će Prva županijska liga tim povećanjem ponovo dobiti bivšu prepoznatljivost – rekao je Slavko Prišćan, predsjednik županijskog nogometnog saveza.
Ta odluka ujedno znači i da nitko iz Prve ŽNL ne ispada. Novi član je Daruvar koji se vratio iz Međužupanijske lige, Ivanska svakako ostaje, dok je 14. mjesto u Prvoj ŽNL popunio bolji iz jedinog kvalifikacijskog susreta koji je odigran između Gordowe iz Velikog Grđevca, kao zadnje momčadi iz prve ŽNL i momčadi Ribara iz Končanice kao jedinog kluba iz obje Druge ŽNL koji je izrazio želju za napredovanjem. Taj susret je uvjerljivo dobila momčad Ribara koji je novi sudionik prve ŽNL.