Nakon što je prošlu nedjelju u kvalifikacijskoj utakmici Ribar iz Končanice nadigrao Gordowu te je izborio plasman u Prvu ŽNL dobili smo konačne sastave svih pet županijskih nogometnih liga. Tako je iz Prve ŽNL ispala Gordowa, a novaci su Ribar, Trnski i Daruvar kao povratnik iz Međužupanijske lige. Novaci u Drugoj ŽNL Jug su Gordowa, Lasta iz Palešnika, Mladost iz Nove Plošćice i đulovački Tomislav, dok je Hrvatski Sokol jedina nova momčad u Drugoj ŽNL Sjever iz koje je ispao Zrinski. U Trećoj ŽNL Jug umjesto prvaka Tomislava ulazi povratnik Junak, dok će Treća ŽNL Sjever jedina brojati samo devet klubova. Ligu su napustili Mladost iz Nove Plošćice i Hrvatski Sokol, a ušao je Zrinski kao posljednjeplasirana momčad Druge ŽNL Sjever iz prošle sezone.

Odlukom Izvršnog odbora Županijskog nogometnog saveza prvo kolo Prve ŽNL u sezoni 2017./2018. će se odigrati u nedjelju 27. kolovoza. Posljednje kolo jesenskog dijela prvenstva predviđeno je za 19. studenoga. U preostale četiri županijske nogometne lige prvo kolo je na rasporedu 3. rujna, a posljednje 29. listopada što u prijevodu znači da će natjecanje u tim ligama trajati manje od četiri mjeseca.

Utakmice prvog kola Županijskog kupa na rasporedu su 20. kolovoza, već tradicionalno sedam dana prije početka prvenstva. Drugo kolo odigrat će se 27. i 30. kolovoza, treće 6. rujna, a osmina finala 20. rujna. Izvlačenje parova prvog i drugog kola Županijskog kupa održat će se 10. kolovoza na Plenumu klubova svih županijskih nogometnih liga.