Gradu nije u interesu dijeliti građane, već komunicirati i zajednički donositi odluke koje nisu uvijek lagane, ali su od interesa za Bjelovar. Park za pse je lijepa priča koja će zaživjeti u Bjelovaru već ove jeseni, kao što smo i najavljivali. Održali smo sastanak sa stanarima koji žive na Šetalištu dr. Ivše Lebovića i koji su nam se potužili kako ne bi voljeli da prvi park za pse bude baš na toj lokaciji.

Mi želimo slušati građane i u trenutku dok još nismo donijeli konačnu Odluku i počeli graditi, provjerili smo i druge lokacije, a potajno smo favorizirali Levijev brijeg, upravo na sugestiju vlasnika četveronožnih ljubimaca – tim je riječima gradska glasnogovornica Kristina Turković-Lovrić na naš upit objasnila promjenu odluke o budućoj lokaciji za prvi bjelovarski park za pse. Podsjetimo, nakon što je zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić Bjelovarcu otkrio kako će uskoro na Lebovićevom šetalištu biti uređen prostor za pse i njihove šetače, javno su se na tu ideju pobunili stanari tog gradskog kvarta. Svoje nezadovoljstvo uobličili su i u peticiju pa je ubrzo uslijedio zajednički sastanak u Gradu. Sada doznajemo da su predstavnici Grada po drugo mišljenje otišli u Mjesni odbor Stjepan Radić.

– Održali smo sastanak sa stanovnicima Mjesnoga odbora Stjepan Radić te smo zajednički zaključili da bi se prvi kvartovski park za pse trebao nalaziti upravo na lokaciji Levijev brijeg. Blizu je centra grada, a opet dovoljno udaljen da nikome od stanara ne smeta i pruži potreban mir za igru četveronožnim ljubimcima. Po uzoru na druge gradove, prvi kvartovski park bit će velik 600 m2 i imati će svu potrebnu opremu za igru i održavanje travnjaka i okoliša. Površina će se zalijevati, uređivati, a djelatnici Komunalca d.o.o., svakodnevno će igralište održavati – izvijestili su iz Grada Bjelovara podcrtavajući kako će prvi park za pse kako se i najavljivalo zaživjeti već ove jeseni.