Piše: Vedran Cindrić

Budući da je nova školska godina pred vratima u kojima će više od 10 tisuća učenika krenuti u školske klupe, danas je zbog dobro poznate epidemije održan sastanak 36 ravnatelja osnovnih i srednjih škola kojima je osnivač Bjelovarsko – bilogorska županija.

Odlučeno je da će od 36 škola kojima je osnivač Bjelovarsko – bilogorska županija njih šest mijenjati način rada, a jedna će primjenjivati hibridni način održavanja nastave kako bi se zadovoljile epidemiološke mjere vezane uz COVID – 19.

-Većina škola na nastavu će ići u jednoj smjeni, dok četiri osnovne škole mijenjaju način rada i prelaze na dvosmjenski rad. To je dakle škola u Novoj Rači, Osnovna škola u Čazmi, Vladimira Nazora u Daruvaru i Osnovna škola u Grubišnom Polju – istaknuo je župan Damir Bajs i dodao.

Obrtnička dio nastave održava online

-Na dvosmjenski rad prelaze i dvije srednje škole, a riječ je o Gimnaziji Daruvar te Glazbenoj školi Brune Bjelinskog u daruvaru, dok će Obrtnička škola Bjelovar i dalje raditi u jednoj smjeni, ali će nastavu održavati po hibridnom modelu. Također, valja istaknuti da će Bjelovarsko – bilogorska županija osigurati četiri platnene maske za svakog učenika, ali i djelatnika škole. Riječ je o gotovo 50 tisuća maski – izjavio je župan Bajs.

O hibridnom modelu rada Obrtničke škole Bjelovar pojasnio je ravnatelj navedene škole Branko Cvetković.

-Odlučili smo se za djelomični to jest hibridni model školovanja, ali samo u izvedbi praktične nastave, s tim da će se praktična nastava održavati u školi, a sama pripema za održavanje praktične nastave će biti online organizirana. Naime, previše učenika je u našoj radionici i osim toga nju koriste i učenic Tehničke škole Bjelovar tako da smatramo da je ovo najsigurniji način. Ako se epidemiološka situacija popravi, vratit ćemo stvari na stari način – izjavio je Cvetković.