BJELOVAR – Danas je održana sjednica Stožera civilne zaštite Bjelovarsko – bilogorske županije na kojoj je dogovoreno da će sve škole u županiji slijediti preporuke Ministarstva znanosti i obrazovanja.

-U dogovoru s ministrom Fuchsom s kojim sam se osobno čuo, osnovne škole u Bjelovarsko – bilogorskoj županiji će organizirati redovnu nastavu za učenike od prvog do četvrtog razreda dok će viši razredi imati online nastavu. Što se tiče srednjih škola, redovnu nastavu će pohađati učenici četvrtih razreda, dok će od prvog do trećeg razreda srednje škola pohađati online nastavu – rekao je župan Damir Bajs i dodao.

-Očekujem da osnovne i srednje škole u županiji rade u jednoj smjeni i da naši prijevoznici usuglase vozne redove na način da naši učenici imaju osiguran siguran i odgovarajući prijevoz – naglasio je župan Bajs koji se dotaknuo i teme nedavnog strašnog potresa u Baniji.

-Potres je pogodio i našu županiji. Naravno, ne jako kao Petrinju i Sisak, ali i mi smo osjetili udar. Tako je 19 škola na području županije prijavilo štetu, a osnovna škola Šandrovac neće krenuti s redovnom nastavom. Ta škola će sada krenuti u energetsku obnovu i već sada riješavamo pitanje statike – kazao je župan Bajs. (vec)