Piše: Vedran Cindrić

ŽRK Bjelovar obje utakmice drugoga kola Challenge Cupa igrate će u Izraelu to jest u Tel Avivu protiv ekipe Maccabi Rishon – potvrdio je to za portal Bjelovarac.hr predsjednik kluba Dario Pleško.

-Zbog financija smo im mi prvo ponudili da igramo utakmice u Bjelovaru s tim da im mi platimo hotel i organizaciju utakmica. No, odbili su jer su prvo kolo obje utakmice igrali vani i sada žele barem jednu utakmicu biti doma. Nismo još ništa službeno potpisali, ali sve je dogovoreno. Avionom ćemo ići u Izrael što ćemo sami platiti, a domaćini će nam pokriti troškove hotela. Budući da je Tel Aviv iznimno skup grad u kojem noćenje u hotelu s tri zvjezdice košta više nego noćenje u najboljem zagrebačkom hotelu, onda ni to nije loša situacija – izjavio je predsjednik kluba Dario Pleško.

Inače, utakmice će biti odigrane 31. siječnja i 1. veljače, a Pleško nam je otkrio i da se vrše pregovori i o live prijenosu. Podsjetimo, prvo kolo su naše rukometašice obje utakmice igrale u Bjelovaru protiv ekipe Alavariuma iz Portugala koje su uvjerljivo pobijedile te su u ždrijebu drugog kola izvukle Izraelke. Budući da su bjelovarske rukometašice prošle godine također dvije utakmice prvog kola Challenge Cupa protiv Šveđanki igrale na domaćem terenu, ovo će im biti prva europska gostujuća utakmica.