Ovogodišnja kupališna sezona koja je na bjelovarskom gradskom bazenu započela 10. lipnja ostat će zabilježena kao jedna od najuspješnjih u posljednjih nekoliko godina. Potvrđuje to i Marko Mihalinec, predsjednik Plivačkog kluba Bjelovar, koji već drugu godinu zaredom upravlja ovim objektom.

 Rekordni srpanj

-Prema broju prodanih ulaznica, najuspješnija je zbog izuzetno toplog vremena bila sredina srpnja kada je postignut i rekord od 1.200 posjeta, dok primjerice nakon 15. kolovoza bilježimo nešto skromniji posjet s dnevnim prosjekom od 50-ak kupača. Već sada je izvjesno da smo prema broju posjetitelja osjetno nadmašili prošlu godinu tijekom koje je prodano 18 tisuća ulaznica, a ove očekujemo više od 25 tisuća, u što ne ubrajamo djecu do pet godina starosti za koje je ulaz besplatan – kaže Mihalinec.
Na bazenu je i ovoga ljeta punim kapacitetom radila škola za neplivače kojom je obuhvaćeno 170 djece, čemu valja dodati 200 plivača, 40 vaterpolista i stotinjak rekreativaca, čime se brojka u kategorijama djece, mladih i sportaša koji koriste bazen „penje“ na 500. I upravo u tome mnogi vide još jedan relevantan podatak koji bi trebao potaknuti gradnju zatvorenog bazena.

 Nova ulaganja

-Unatoč činjenici kako prihodovna strana sugerira nova ulaganja, ovogodišnja su pretežito usmjerena na kvalitetu i čistoću vode, zaštitarsku službu i uređenje okoliša. Ali, posjetiteljima i nadalje nedostaju suncobrani, ležaljke i više hladovine pa ćemo u suradnji s Gradom već iduće godine pokušati riješiti i ovaj problem na koji ukazuju brojni posjetitelji. Uz to, planiramo i uređenje terase kafića koja je poprilično nagrižena zubom vremena, ali i uvođenje niza zabavnih sadržaja. Premda je terasa sa stotinu sjedećih mjesta tijekom dana ispunjena, u večernjim satima teško privlači goste koji radije izlaze u gradski centar. Kako smo ove godine postali dijelom programa Terezijane i Bjelovarskog kulturnog ljeta, ovaj prostor kanimo još više iskoristiti tijekom vrućih ljetnih mjeseci – dodaje Mihalinec.

Besplatan ulaz

S bjelovarskih bazena najavljuju bogat program za završetak sezone. Tako će se 2. rujna prije podne održati klupska natjecanja, u večernjim satima glazbeni koncerti, a programskoj atraktivnosti svakako će pridonijeti i okupljanje veterana nekadašnjeg PK Mladost od 50-ih godina do postojanja kluba, koji će odigrati revijalnu vaterpolo utakmicu i otplivati nekoliko disciplina. I konačno, na sam dan zatvaranja bazena, u nedjelju 3. rujna, ulaz je za sve građane besplatan.