U 70. godini života napustio nas je Boro Bradić, legendarni vratar ORK Partizan s kojim je pokorio Europu i bivšu Jugoslaviju. Na današnjoj komemoraciji u Gradskoj vijećnici s ovim velikim čovjekom i uzornim sportašem koji je čak 15 godina branio bijele boje oprostila se njegova obitelj i mnogobrojni prijatelji te bivši suigrači s kojima je pisao veliku bjelovarsku rukometnu povijest. U iznimno emotivnom govoru od Bore se oprostio i Željko Seleš, bivši legendarni trener ORK Partizan s kojim je Bradić godinama pisao povijest našeg rukometa.

-Boro je bio veliki sportaš i veliki radnik. Sjećam se njegovih fantastičnih utakmica u kojima nas je spašavao. Također, bio je i veliki prijatelj svim svojim suigračima što ga je činilo kompletnom osobom. Otišao je prerano, ali uvijek će on biti među nama – izjavio je Seleš.

Inače, najveći rukometi uspjeh Bore Bradića svakako je osvajanje naslova prvaka Europe u Dortmundu gdje je te 1972. godine u finalu protiv Gummersbacha na parket istrčao kao starter, kao prvi golman ORK Partizana koji se potpisao ispod sada već legendarnih 19:14.  Boro Bradić zadužio je grad Bjelovar, osvajao je Kup natjecanja, osvajao je naslove državnih prvaka, okitio se naslovom najboljeg u Europi, bio je ugled mnogim bjelovarskim rukometnim golmanima, bio je uspješni trener i upisao se u knjigu bjelovarskih legendi. Neka mu je laka zemlja. (vec)