Nešto nakon 18 sati Ivan Đakić (22) izišao je iz Županijskog suda u BJelovaru u koji je sat vremena ranije u lisičinama priveden iz Virovitice.

Ivan Garić, sudac istrage Županijskog suda u Bjelovaru, odbio je prijedlog zamjenice virovitičkog Općinskog državnog odvjetništva Magde Kovačević za određivanje jednomjesečnog pritvora Đakiću zbog mogućeg ponavljanja kaznenog djela javnog poticanja na nasilje i širenje mržnje. Nakon izlaska iz Županijskog suda u Bjelovaru Đakić se kratko obratio novinarima poručivši da mu je žao, ali i da ne bi došlo do zbog tolikog interesa javnosti za njegov slučaj da nije sin saborskog zastupnika. Njegov odvjetnik Željko Palatinuš pozdravio je odluku suca istrage te napomenuo kako su na snazi mjere opreza.

Podsjetimo, sin saborskog zastupnika HDZ-a Josipa Đakića noć je proveo u virovitičkom pritvoru, a danas je ispitan u Općinskome državnom odvjetništvu u Virovitici.

Đakić je na pravoslavni Božić na svoj profil na Facebooku postavio fotografiju osobe s ustaškim znakovljem koja u ruci drži odrubljenu glavu osobe s četničkim oznakama. Uz fotografiju je napisao “Svim ‘prijateljima’ srbićima sretan božić”. Iako je vrlo brzo obrisao tu objavu te se ispričao, policija ga je uhitila i prošlu je noć proveo u pritvoru.  HDZ, iz kojeg se Đakić isčlanio, osudio je govor mržnje, a sramotnu objavu osudila je i Vlada također istaknuvši kako se radi o govoru mržnje.