Do prije nekoliko godina gradski list Bjelovarac je gajio tradiciju izbora najboljih sportaša i sportskih ekipa Bjelovara, a kako isti više ne izlazi, u tom dijelu ostala je određena praznina koju smo željeli popuniti. Iz tog razloga u 2019. godini po prvi put organiziramo Izbor najboljih sportaša Bjelovarskog lista. Poučeni iskustvom s dodjela koje organiziraju županijski gradovi i Bjelovarsko bilogorska županija baziranih na samostalnim prijavama i kompliciranim kriterijima, kod samih nominacija i izbora odlučili smo se na nešto drugačiji put.

Tako su na redakcijskom konziliju izabrani kandidati u četiri pojedinačne i jednako toliko ekipnih kategorija, a izabran je i žiri od 12 članova u kojem smo geografski nastojali ravnopravno pokriti sve županijske gradove. Priliku da svojim glasovima utječete na izbor imat ćete i vi, čitatelji portala bjelovarac.hr.

Kod samih nominacija kandidata, ali i izbora članova žirija, vodili smo se najobjektivnijim mogućim kriterijima. No, kako nijedan izbor nije savršen, tako nije ni ovaj. Svjesni smo da će uvijek biti nezadovoljnih, ali mišljenja smo da su kandidirani najbolji u svojim kategorijama u prošloj godini. U svakoj od četiri seniorske i četiri kategorije mlađih uzrasta nominirana su po tri kandidata kojima će članovi žirija dodijeliti pet, tri i jedan bod. Glasovi čitatelja portala bjelovarac.hr će po kategorijama nositi petnaest, deset i pet bodova, a glasovanje će biti moguće do 27. siječnja.

Svečana dodjela održat će se 1. veljače u Bjelovaru.

Popis i opis nominiranih po kategorijama možete pronaći na linkovima:

Žene pojedinačno

Muški pojedinačno

Žene ekipno

Muški ekipno

Djevojke pojedinačno

Mladići pojedinačno

Djevojke ekipno

Mladići ekipno

Glasovati možete na linku s desne strane ili ovdje:

Glasuj za najsportaša 2018. godine