Na korak smo do početka nove školske godine. No, preostalih deset dana neće biti dovoljno svim bjelovarskim osnovnim školama da potpuno spremne dočekaju svoje đake. Kako doznajemo od ravnateljice Davorke Bačeković Mitrović, odužila se energetska obnova matične zgrade II. osnovne škole pa će radovi, ali samo vanjski, potrajati i kada krene nova školska godina. No, odlučno odbacuje neke gradske glasine da bi zbog toga mogao biti odgođen sam početak nove školske godine.

 Završni radovi

– Zbog čekanja nekih materijala za ugradnju radovi su se malo odužili. Mi svaki tjedan imamo koordinaciju s predstavnicima nadzorne tvrtke i izvođača i istina je da poslova ima još jako puno ali vjerujem da ćemo sve riješiti. Najvažnije je da učionice budu useljive, samo će se još raditi na fasadi. Sigurna sam da ništa neće ugroziti početak nastave jer ovo što se radi su završni radovi, svi bitni građevinski krupni radovi su gotovi – kaže Bačeković-Mitrović. Podsjetimo, energetska obnova II. osnovne počela je u svibnju ove godine, a riječ je o projektu vrijednom oko četiri milijuna kuna.

Polovicu prihvatljivih troškova u iznosu od oko 1,9 milijuna kuna financira Europski fond za regionalni razvoj. Grad iz svoga proračuna izdvaja 960 tisuća kuna, dok je dodatno financiranje do potrebnog ukupnog iznosa ostvario preko mjerodavnog ministarstva kroz Fond za sufinanciranje provedbe EU projekata.

Uređene učionice

Nakon provedene energetske obnove zgrade, koja je sagrađena 1774. godine, očekuje se smanjenje emisije CO2 za 51,25%, te će zgrada iz E energetskog razreda prijeći u C energetski razred. Radove koji uključuju izolaciju temelja, toplinsku izolaciju zgrade, izolacija stropa te izmjenu grijanja i električne instalacije izvode Česma