Vrijednu i veliki donaciju je dobila bjelovarska Prva osnovna škola Bjelovar iz Općine Küsnacht u Švicarskoj, za koju se pobrinuo Branko Tijan. Riječ je o Zagrepčaninu koji s obitelji dugo godina živi i radi u Švicarskoj, a u Bjelovar su ga dovele rodbinske poveznice. Riječ je informatičkoj opremi koja je trebala biti rashodovana, no umjesto toga 40 računala, isto toliko monitora, dva laptopa, deset printera, dva velika printer skenera i dva servera velike vrijednosti završila su u I. Osnovnoj školi Odnosno riječ je o informatičkoj opremi koja je trebala biti rashodovana. Donacija je najviše obradovala učenike i nastavnike I. Osnovne škole.

– Oprema koju smo dobili još dugo će vremena služiti učenicima i nastavnicima, a neće biti zakinute ni područne škole koje će ovom donacijom podići stupanj informacijsko – komunikacijske tehnologije – istaknula je ravnateljica Tatjana Landsman.

Donaciju vrijedna milijun kuna je školi prigodno uručena na Svjetski dan učitelja, posebnu zahvalu obitelji Tijan je uputio i bjelovarski gradonačelnik Antun Korušec.(dv)