Na groblju u Donjim Mostima u subotu je održana komemoracija u spomen na nedužne žrtve bezumnog zločina kojeg su prije 76 godina,10. travnja 1941. godine počinili pripadnici vojske Kraljevine Jugoslavije, točnije vojnici drugog konjičkog puka „Car Dušan Silni“ iz Virovitice. Na putu za Bjelovar gdje su planirali u krvi ugušiti bjelovarski ustanak podignut dva dana ranije, pripadnici ove postrojbe u selu Donji Mosti iz čiste mržnje i osvete pobili su 11 civila. Njima u spomen svake godine na tamošnjem mjesnom groblju upriliči se prigodna komemoracija. Počast tim žrtvama ove godine uz ostale odao je i premijer Andrej Plenković poslavši svog osobnog izaslanika saborskog zastupnika Miru Totgergelija. Pozdravljajući skup i odajući počast žrtvama izaslanik Totgergeli je istaknuo da je jedina krivnja ovih nedužnih ljudi bila to što su bili Hrvati. Nadalje je podsjetio da ovo nažalost nisu jedine žrtve ugrađene u temelje hrvatske državnosti i da sve one zaslužuju naše duboko poštovanje i zahvalnost.

-Bogu hvala Hrvatska je danas demokratska, slobodna i suverena, a mi moramo učiniti sve da takva i ostane, čak i više, da postane još bolja! Da bi to i postigli, uz ostalo moramo se kao društvo u cjelini suočiti i s teškim posljedicama nedemokratskih režima 20. Stoljeća – istakao je Totgergeli te naglasio kako Vlada Andreja Plenkovića prepoznaje sve izazove pred kojima se Hrvatska danas nalazi i ustrajno radi i iznalazi rješenja na korist svih naših građana.
Na skupu prigodnim govorima počast žrtvama odali su u ime organizatora Anita Blažeković iz Matice hrvatske, Danijel Kovačec, načelnik općine Kapela i župan bjelovarsko-bilogorski Damir Bajs. Nakon komemoracije na groblju, u tamošnjoj župnoj crkvi za duše žrtava služena je sveta misa koju je predvodio varaždinski biskup msgr. Josip Mrzljak.