Bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak prošlog je petka u društvu svojih suradnika obišao završne radove na izgradnji komunalne infrastrukture u Radničkom naselju. Konkretno, riječ je o izgradnji fekalne kanalizacije te rekonstrukciji ceste s izgradnjom oborinske odvodnje koja je u završnoj fazi. Obraćajući se mještanima i medijima, gradonačelnik Hrebak je naglasio kako je riječ o jednom od najvažnijih bjelovarskih projekta u posljednjih nekoliko godina.

-Stanovnici Radničkog naselja imali su puno problema s odvodnjom i poplavama pri svakoj malo jačoj kiši, a ovo je projekt koji su čekali dvadesetak godina. Do sada je u njega uloženo 11 milijuna kuna, a prema procjenama, za dovršetak će biti potrebno još oko 5,5 milijuna. Svi radovi trebali bi biti okončani do kraja godine, nakon čega će ovo zaista biti prekrasno naselje u kojem će, vjerujem, uživati svi njegovi stanovnici – kazao je Hrebak, koji je naglasio kako je riječ o projektu koji je započela bivša gradska vlast na čelu s Antunom Korušecom, a koji je i on sam tada podržao kao gradski vijećnik
Podsjetimo, opsežni radovi na rekonstrukciji infrastrukture u Radničkom započeli su prije tri godine. Pročelnik gradskog Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i uređenje prostora Ivica Markovinović kazao je kako je u tom razdoblju izgrađeno oko tri kilometra odvodnje s 250 priključaka, uređene su prometnice, a istovremeno su Elektrometal i HEP izvršili izmjenu instalacija.

-U hodu ćemo rješavati i evetualne nedostatke, s obzirom da je rok za njihovo uklanjanje dvije godine od izgradnje. Pred nama je obnova još dvije ulice, nakon čega će ovaj projekt u potpunosti biti dovršen – kazao je pročelnik Markovinović.