Iako su bjelovarski osnovnoškolci danas započeli već drugi tjedan u novoj školskoj godini, njihovi roditelji, ali i nastavnici, pojma nemaju na koji će način će im Grad Bjelovar sufinancirati nabavku radnih bilježnica.

Đava odnija prišu

O toj su odluci, nakon pritiska oporbe iz SDP-a, gradski vijećnici odluku donijeli još u srpnju, ali ni dva mjeseca kasnije, đava odnija prišu, nitko iz gradske uprave nije se udostojio sastaviti najobičniju obavijest o tomu kako će, na koji način i gdje podnositi zahtjevi.

Nastavak je to konzistentnog sporog i iznimno birokratiziranog procesa započetog prošle školske godine, kada je Grad Bjelovar počeo sufinancirati nabavku udžbenika.Gradska administracija, naime, isprva je roditeljima htjela isplatiti subvencije na žiro-račun, iako većina roditelja uopće nema takav oblik računa. Potom je gradska administracija potpuno pogrešno utvrdila da se subvencija ima smatrati dohotkom pa je prijetila opasnost da roditelji slabijeg imovinskog stanja „probiju” limite te da zbog 300 kuna subvencije ostanu bez drugih pogodnosti na koje imaju pravo.

Bespotrebne komplikacije

Uz sve to, u gradskoj upravi tražili su roditelje da na računima budu njihova imena, što je, potpuno bespotrebno, dovelo do dodatnih komplikacija.

Prošle školske godine, vrijedi napomenuti, obavijest o načinu sufinanciranja objavljena je tek potkraj rujna, daleko nakon početka školske godine. Ove godine, prema svemu sudeći, taj trend će se nastaviti. Sasvim logično za grad u kojemu je izgradnja nogometnog stadiona važnija od izgradnje nove škole.