Piše: Vedran Cindrić

BJELOVAR – Novi nogometni stadion u Bjelovaru se na sva zvona najavljuje već četiri godine. Snimaju se filmići, prikazuju se animacije, održavaju se konferencije, vrše se projekcije i razno razne analize, no činjenica je samo jedna. A to je da su čak dva natječaja za prvu fazu izgradnje stadiona poništena, a treći se tek očekuje da bude raspisan. Stoga, sasvim je jasno da će još jako dugo vremena proći dok Bjelovar ne dobije novi stadion.

S druge strane, u Bjelovaru to jest u Ždralovima postoji klub koji je apsolutno dominantan u Trećoj HNL i ima ozbiljnu ambiciju ući u Drugu ligu. No, za to nemaju uvjete stoga uskoro kreću graditi vlastiti stadion u Ždralovima. Budući da taj stadion neće biti završen do kvalifikacija za Drugu ligu, NK Mladost iz Ždralova odlučila je uložiti u infrastrukturu starog Gradskog stadiona kako bi se zadovoljili kriteriji Druge HNL i kako bi, ako ostanu na čelu Treće lige, mogli na tom stadionu igrati kvalifikacije za Drugu ligu.

-Da, uložili smo u stari Gradski stadion kako bi, ako budemo prvaci Treće lige, mogli igrati kvalifikacije za Drugu ligu na njemu. Postavili smo 500 stolica na tribinu, postavili smo i manju tribinu kraj umjetnog igrališta i izbetonirali ju. Također, postavili smo semafor, postavljamo nove klupe za rezervne igrače, pripremamo sigurnosnu sobu i do kraja tjedna vjerujem da će sve biti gotovo – kazao nam je direktor NK Mladosti iz Ždralova Vjekoslav Čalušić. Dodaje da se za Drugu ligu mora ispoštovati pet kriterija.

-To su pravni, sportski, financijski, administrativni i infrastrukturni kriteriji. Mi smo za sada gotovo sve zadovoljili osim infrastrukturnog. Iz Saveza su nam rekli što na Gradskom stadionu moramo napraviti po pitanju infrastrukture i sada to činimo tako da vjerujem da ćemo vrlo brzo svih pet zadovoljiti – rekao nam je Čalušić i dodaje.

-Na našem stadionu u Ždralovima sve je spremno za početak radova, samo čekamo e-dozvolu i kada to dođe odmah krećemo u akciju. Vjerujem da ćemo do jeseni imati novi stadion u Ždralovima – zaključio je Čalušić.