BREZOVAC – Kako nema sportskih natjecanja, a i kako nema ni naznaka kada bi prvenstvo u svim ligama moglo startati, mnogi županijski nogometni klubovi primili su se posla na obnovi i uređivanju svojih igrališta. U tim građevinskim radovima najdalje su otišli već tradicionalno neumorni i radišni sportski djelatnici iz brezovačkog BŠK-a. Na mjestu dotrajalog povijesnog ‘Vagona’, koji je zadnju vožnju imao na relaciji Brezovac – Otpad, ali i koji je bio simbol i prepoznatljivi znak igrališta u Sportskoj ulici, niknula je nova velika zidana klupska prostorija koja će imati ulogu ‘pomoćne klupske prostorije’, s time što izgradnja te prostorije nije jedini građevinski zahvat na popularnom igralištu u Brezovcu.

Novo umjetno igralište

Prije svega, zahvaljujemo se gradu Bjelovaru što nam je financijski pomogao pri izgradnji naše nove klupske prostorije koja će u funkciji biti već kroz desetak dana. No, nije to sve od nas. Mi u Brezovcu ne spavamo nego stalno nešto radimo – naglasio je Mićo Štefanac, predsjednik BŠK-a iz Brezovca koji se ima s čime pohvaliti.

-Naše igralište postalo je veliko gradilište. Zamijenili smo ogradu ispred zapadne tribine i u izgradnji su i nove velike i široke stepenice koje vode na tribinu. Međutim, pored izgradnje nove klupske prostorije u toku su i intenzivni radovi na izgradnji pomoćnog igrališta s umjetnom travom koje će imati dimenzije 60×40 metara. Već smo riješili kamen i rubnjake, a trenutno se radi drenaža na tom novom malom igralištu. To je jako veliki zahvat koji mi nikako ne bi mogli izvesti ni pokrenuti bez pomoći županijskog nogometnog saveza i predsjednika Slavka Prišćana koji je kao nogometni djelatnik prepoznao naše napore.

Spremni za naslov prvaka

-Predsjednik Štefanac pohvalio se i nabavom nove velike profesionalne kosilice, ali i travnjakom na igralištu koje zbog ove pauze nikad nije bilo bolje i koje, kako kaže Štefanac, podsjeća na londonski Wembley na kojem isto kao i na njihovom brezovačkom trenutno baš nitko ne igra. Osim toga, arhitekt Štefanac i njegovi građevinski inženjeri iz BŠK-a trenutno više razmišljaju o lopatama, ciglama, tačkama, miješalicama za beton, nego o nogometnoj lopti. Nekako su izgubili nadu da će natjecanje u Prvoj ŽNL krenuti, no, ako krene kažu da neće biti problema jer svi njihovi igrači su na okupu i svi su spremni za borbu za naslov prvaka kojeg će znati uzeti isto kao što znaju zajednički raditi na svom igralištu.

Brezovačka škola nogometa hit u Bjelovaru

NK BŠK iz Brezovca zaslužio je da mu se skine kapa do poda za sve što su njihovi djelatnici napravili u zadnjih nekoliko godina. Osim što oko sebe okupljaju veliki broj klupskih simpatizera i osim građevinskih radova kojima su promijenili izgled svog stadiona u Sportskoj ulici, ali i što imaju sjajnu i kvalitetnu momčad koja zapeta kao puška čeka nastavak prvenstva i borbu za naslov prvaka, BŠK se može pohvaliti i svojom školom nogometa.

-Pored seniorske momčadi i pored velike skupine ‘nogometnih početnika’ koji još nisu uključeni u redovno natjecanje, BŠK ima još pet momčadi mlađih uzrasnih kategorija i to U8, U11, U13, U15 i juniorsku momčad koju vodi Ilija Jovančević – s pravom se pohvalio predsjednik Mićo Štefanac koji je dodao – Naša nogometna škola postala je hit u Bjelovaru tako da svakim danom, sve do ove nesretne pandenije koronavirusa, imamo sve više novih ‘klinaca’ i zato imamo potrebu za novim trenerima. Za tu popularizaciju i sjajnu organizaciju nogometne škole prije svih trebamo zahvaliti Mariu Gačaru, našem klupskom članu i treneru koji je najzaslužniji što trenutno imamo više od sto malih nogometaša i što je naša škola nogometa tako dobro ustrojena. No, uz Gačara puno su povukli i naši treneri Nino Majdandžić, Nebojša Vuglovečki, Mario Holiček i Ilija Jovančević.