Lidija Novosel, zamjenica bivšeg bjelovarskog gradonačelnika Antuna Korušeca i višegodišnja ravnateljica Turističko-ugostiteljske i prehrambene škole, otprilike godinu i pol dana nakon što isteka dužnosničkog mandata, našla je posao. Na svojoj Facebook stranici Novosel se prije nekoliko sati pohvalila radnim mjestom više stručne savjetnice za učenike s posebnim potrebama u Agenciji za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih.

EU projekti nisu joj strani

Novosel je, podsjetimo, kao ravnateljica TPŠ-a, među prvima u bjelovarskom školstvu uspjela iznjedriti EU projekt “Za bolje sutra”, i to još 2013. godine, zajedno s partnerima, Bjelovarsko-bilogorskom županijom, Gradom Bjelovarom, Ekonomskom i birotehničkom školom i Obrtničkom školom Bjelovar.

U Bjelovar dovela pomoćnike u nastavi

Kao zamjenica bjelovarskog gradonačelnica za društvene djelatnosti, zaslužna je što je Bjelovar bio jedan od tek 14 hrvatskih gradova koji je uz pomoć EU fondova među prvima financirao pomoćnike u nastavi za učenike osnovnih škola s poteškoćama.

Nakon lokalnih izbora 2017. godine, nakon izgubljenih izbora njezina stranka ABB postala je dio vladajuće koalicije HDZ-a i HSLS-a, a ubrzo nakon toga našla se u dva skandala. Postala je članica Nadzornog odbora Komunalca suprotno Zakonu o sprječavanju sukoba interesa, a prema tvrdnjama iz oporbenih redova, za nju se namještao lanjski natječaj za pročelničko mjesto koji je na kraju poništen bez ijedne riječi objašnjenja.

Politički skandali zasjenili su uspjehe bivše dogradonačelnice koja će zasigurno biti vrijedno pojačanje Agenciji za strukovno obrazovanje.