Prije nešto više od mjesec dana za novu ravnateljicu Osnovne škole u Velikom Trojstvu izabrana je Sanja Vranješević, učiteljica s 10-godišnjim stažom provođenja razredne nastave u Područnoj školi Malo Trojstvo. Na čelnom mjestu ustanove s ukupno 250 učenika naslijedila je Valnu Bastijančić Erjavec, koja je nakon lokalnih izbora postala zamjenicom bjelovarskog gradonačelnika. Kako sama kaže, Vranešević još uvijek polako, ali sigurno „hvata konce“ u ravnateljskoj fotelji.

Suradnja s roditeljima

-Planova je dosta, a među prioritetima je zadržavanje pozitivnog radnog ozračja i prisne veze učenika i njihovih učitelja koja je i do sada bila na visokoj razini. U praktičnom smislu kanimo zajedno s roditeljima ostvariti niz ideja čija finalizacija ne iziskuje veliki novac, ali pridonosi čvršćoj vezi škole s učenicima, njihovim roditeljima i lokalnom zajednicom. Jedan od primjera je ovoljetna zajednička izgradnja sjenice i obnova igrališta u Područnoj školi Malo Trojstvo, čemu je pripomogla i Općina Šandrovac ili niz manjih, ali nadasve korisnih zahvata u Ćurlovcu, koji bi bez zajedničke potpore još uvijek ostali zabilježeni tek na papiru – kaže ravnateljica.

Prema sadašnjem broju učenika ova se škola svrstava među veće, što ipak treba promatrati u svjetlu sadašnjih demografskih odnosa. Unazad desetak i više godina đaka je bilo više, no ova općina je jedna od rijetkih koja uz iseljavanje bilježi i stalan dolazak novih žitelja, koji, ako se ovaj trend nastavi, jamči barem sadašnji broj učenika.

 Dnevni boravak

-Jedna od pogodnosti kojom nastojimo zaustaviti odlazak mladih obitelji je produženi boravak za čijeg trajanja od 11,30 do 16,30 sati roditelji mogu bezbrižno obavljati svoje poslove, dok će njihova djeca dobiti topli obrok, pod stručnim nadzorom napisati zadaću i provesti dio vremena ispunjenog kvalitetnim sadržajima – nastavlja S. Vranješević.

Zahvaljujući dosadašnjim ulaganjima sve više škola sustiže zahtjevne standarde, koji se ponajprije odnose na moderni pristup nastavi i učeničko približavanje novim tehnologijama.

-Lani je za informatičku učionicu nabavljeno 25 novih računala, dok se starima koriste učenici područnih škola u kojima je minimalno pet uređaja, čime smo postigli zavidnu razinu opremljenosti u tom dijelu nastave. Pribrojimo li tome dobru pokrivenost učionica projekcijskim platnima ili televizorima, i to ponajprije zahvaljući Županiji, Općini i nekim drugim donatorima, ne smijemo se žaliti. Ipak, kako od ove godine primjenjujemo program e-dnevnika, ostaje prioritetom gradnja unutarnje informatičke mreže u matičnoj školi kako bi osigurali kvalitetniju povezanost –