Iza imena Dizajnerica i Kul Pong Klub kriju se Ivana Ivanušec i Ines Ban, pokretačice još jednog hvalevrijednog projekta naziva KulKreativni klub za djecu i mlade. Riječ je o jedinstvenom programu virutalizacije i web dostupnosti dječjih slikovnica u kojem se već okušala mlada autorica Rea Ban. Upravo bi njezin uspješan primjer trebao motivirati ostalu djecu i mlade da se priključe ovom projektu, najprije u postavljanju njihovih već gotovih djela, ali i da u sklopu virtualizacije krenu sa svojim radionicama na kojima bi, osim kreiranja vlastitih bajki, djecu educirali o internet sigurnosti.

Isto tako, naučili bi da se isti može koristiti za kreativnost, da se virtualni svijet i društvene mreže mogu pametno koristiti. Programom su predvidjeli razne kreativne radionice na kojima će djeca uz razne mentore, učitelje, profesore, volontere dobiti priliku za edukaciju u području koje ih zanima, ali i sudjelovati direktno kao autori ili suradnici kluba.

Predvidjeli su i akciju ‘prepoznavanja’ talenata i određenih afiniteta djece i mladih te usmjeravanje istih u ispravnom smjeru, odnosno u više edukacija za željeno područje interesa. Također, intenzivno rade i na grafičkoj obradi i pripremi postojećih djela autora koji su im povjerili svoja djela. Cilj je, kažu, djecu učiti da što više vremena razvijaju svoju kreativnost jer će na taj način manje biti izloženi lošim sadržajima i bit će u manjoj opasnosti od svoji vršnjaka koji su danas izloženi na društvenim mrežama.

 Kada se nađu istomišljenici

Inače, Ines Ban klub je pokrenula kako bi sva djeca imala mjesto na kojem mogu pokušati i gdje im nitko nitko neće zabraniti da budu svoji i kreativni.

– Pomalo se rađala ideja da bih voljela imati akademiju kreative, ali sama to ne mogu izvesti i godinama tražim ekipu kojoj mogu vjerovati i podjeliti obaveze i ideje. Dok sam ja tražila na kivim mjestima, Ivana je pronašla mene zbog čega sam jako sretna- kazala je Ines objasnivši kako je Ivana ponudila svoju pomoć, a s obzirom da je Ivana iznimno sposobna, kreativna i prije svega dobra i jednostavna osoba, odmah su pronašle zajednički jezik i krenule na nove projekte. Obje su slažu kako nije dovoljno samo izvršavati zadatke, već je cilj omogućiti djeci i svima koji žele dodatnu edukaciju te pronaći im motivaciju, a Ivana je u tom pogledu, kaže Ines, idealan poslovni partner.

Prije par mjeseci Ivana je sasvim slučajno naišla na Kul Pong Klub i ponudila se volonterski izraditi im web stranicu kako bi im pomogla da napreduju.

– Kako smo krenuli u tu suradnju, Ines je pitala za još jednu od naših usluga, grafičku pripremu Reine slikovnice. Kada mi je donijela tih 6 slikovnica moje oči su se raširile, a u glavi se odmah dogodila prešarena eksplozija ideja. Popile smo kavu i jedna drugoj uz istu servirale obojane kolačiće od naših misli – opisuje Ivana.

Tako se rodio mali KulKreativni klubić koji evo ovih dana čini svoje prve korake, a koliko će daleko sve to otići, skupa će iščekivati. U srijedu, kaže, očekuju i pokoju suzu radosnicu jer to će biti trenutak kada će ostvariti svoju ideju i ako od svega nastane pa i samo jedan pravi umjetnik ili vizionar srca će im biti ispunjena, kao i njihova misija.

– Baš kao Leptirov učinak, mahanje krila u Bjelovaru uzrokovat će tornado boljih ljudi u cijelom svijetu. To je promjena koju želimo pokrenuti, a da bi se dogodila, treba raditi na novim generacijama – složile su se vizionarke Ivana i Ines.