Od danas (četvrtak) u Narodnoj knjižnici ‘Petar Preradović’ možete posudi micro:bit. Maleno računalo koje se može programirati, zamišljeno i oblikovano tako da učenje i podučavanje postane jednostavno i zabavno.

-Riječ je o novom mediju u knjižnici koji se može posuditi na tjedan dana uz produženje posudbe najviše dva puta. Inače, Udruga IRIM donirala je praktične kutije s kratkim uputama za korištenje, a knjižnica je nabavila 40 micro:bitova od kojih će 30 biti za posudbu na Dječjem odjelu i Odjelu za odrasle, a 10 će se koristiti za radionice programiranja koje će biti organizirane u suradnji s Udrugom informatičara Bjelovarsko-bilogorske županije i ovlaštenim edukatorom  Brankom Raičkovićem – izjavio je knjižničar Siniša Krpan. Dodaje daje zbog jednostavnog i pristupačnog načina korištenja micro:bit postao neizostavni dio učenja mnogih osnovnoškolaca.

-Digitalna pismenost u ovo doba je iznimno važna, a ovaj jednostavan i zabavan uređaj odlična je polaznišna točka za djeca za ulazak u digitalni svijet iako se može koristiti na fakultetima i u srednjim školama – zaključio je Krpan.