Ne potrebno biti neki posebni rukometni znalac nego je potrebo samo koju godinu pogledati iza sebe i malo baciti pogled na budućnost, pa da se vidi pravo značenje rečenice “Ideja o dovođenju Privšeka na mjesto trenera mlađih kategorija RK Bjelovara opće je poznata”.

To je rečenica predsjednika Darija Kudumije kojom nam je odgovorio na pitanje otkuda i zašto vanjski trener u gradu rukometa. Tom rečenicom Kudumija je kazao ono što mnogi do sad nisu željeli priznati, a to je da škola rukometa RK Bjelovara ne radi dobro i da joj je potrebno kvalitetno osvježenje. To osvježenje dobiveno je u Hrvoju Privšeku, rukometnom treneru iz Osijeka koji inače radi i s mlađim reprezentativnim selekcijama, a kojeg krase i sjajne reference.

– Privšeka smo doveli na mjesto jednog od trenera u školi rukometa koja nije na traženom nivou na kojem bi trebala biti. Davor Lamza i dalje ostaje voditelj škole i svi naši treneri ostaju u klubu. Tokom tjedna dogovoriti će se njihova međusobna suradnja i odredit će se koji će trener voditi pojedinu momčad. Inače, trenera takvog profila tražimo već jedno duže vrijeme s tim da je Privšek doveden zato što je jedini s takvim referencama prihvatio naše uvjete – pojasnio je predsjednik Dario Kudumija koji je dodao – Privšek će raditi s najmlađim selekcijama u mini rukometu RK Bjelovara, a paralelno će raditi i u ŽRK Bjelovaru s njihovim najmlađim rukometašicama. U radni odnos s klubom stupa 1. rujna s tim što će dio njegove plaće participirati ŽRK Bjelovar. Pored toga, Privšek je dokazano jedan od najcjenjenijih rukometnih stručnjaka za mlađe uzraste u Hrvatskoj tako da se slobodno možemo pohvaliti kako smo s njih strašno pojačali naš stručni kadar i da smo dobili sjajnog trenera.

Dolazak Hrvoja Privšeka definitivno je pun pogodak i on je trener koji će sasvim sigurno oplemeniti RK i ŽRK Bjelovar. Međutim, pitanje je kako će na njegov dolazak reagirati ostali bjelovarski rukometni treneri koji o sebi i svom radu inače imaju visoko mišljenje.