Piše: Vedran Cindrić

Dino Kramar novi je stanovnik Bjelovara koji sa samo 27 godina ima mnogo zanimljivog poslovnog i životnog iskustva. Iz Belišća je došao u Bjelovar zbog djevojke, a nakon što je bio velika nogometna nada, postao je uspješan foto model kojeg su angažirali neki od najpoznatijih hrvatskih fotografa. Osim toga, Dino se uspješno bavio i marketingom u kojem se vidi i u daljnjoj budućnosti, a i veliki je ljubitelj fitnes treninga i bodybuildinga.

-Rođen sam u Belišću, jednom izrazito sportskom gradu tako da nije bilo ništa čudno da sam vrlo rano krenuo u sport to jest nogomet. Sa osam godina sam došao na nogometno igralište. Treneri su odmah primijetili moj talenat tako da sam vrlo brzo prešao u NK Osijek. Već kao dječak mogu reći da sam se pomalo odvojio od kuće zbog sportske karijere, iako moram naglasiti da sam uvijek imao potporu roditelja, započinje Dino. Kaže da se zbog nogometa kao tinejdžer preselio u Zagreb gdje je igrao za omladinske pogone u Dinamu, Zagrebu i Hrvatskom dragovoljcu.

-Živio sam kao tinejdžer u Zagrebu po stanovima ili u sklopu stadiona. Puno je tu bilo treniranja, odricanja, ali mogu reći da me takav samostalan život u tako ranim životnim danima vrlo brzo izgradio i učinio me samostalnim možda i prije vremena, iskreno kaže Dino koji je bio iznimno talentirani napadač koji se puno družio sa svojim slavonskim reprezentativcima Danijelom Pranjićem, koji mu je i kum te Domagojem Vidom.

Iz nogometa u fotomodeling

A gledajte, menadžeri tu puno odlučuju. Ja sam imao neke loše odnose s njima jer sam osjetio dosta nepravde i sa samo 18 godina sam rekao da više neću igrati nogomet. Mnogima je bilo žao, pa i meni, ali teško podnosim nepravdu i rekao sam da ću se okrenuti nekim drugim stvarima, priča nam Dino koji je nakon toga počeo raditi u marketingu raznih firmi, a paralelno je upisao i fakultet.

Posao i fakultet uvijek teško idu zajedno. A onda su mi iznenada došle i ponude modelinga tako da sam bio u pogonu 24 sata na dan. Naime, novinar i fotograf iz Glasa Slavonije mi je rekao da se moram početi baviti s time jer sam uvijek imao fit tijelo i jednostavno je nešto vidio u meni. Na prvu mi se to činilo čudno, kao što ću ja sada u modelingu. Ali nakon mnogobrojnih nagovaranja pristao sam doći na jedno snimanje, priča nam Dino i nastavlja:

-Nakon snimanja poslali su mi fotke koje sam stavio na svoj facebook i instagram ne misleći da će to izazvati ikakvu pompu jer zaista se nisam mislio s time baviti. No, nakon fotografija na facebooku počele su odlične reakcije i počeli su mi se javljati brojni fotografi s pričom da bi surađivali sa mnom. Ostao sam iznenađen, prisjeća se početaka u tom poslu Dino. Kaže da je jednu od mnogobrojnih ponuda fotografa prihvatio jer je vidio da se nakon nekoliko sati snimanja može solidno zaraditi.

Iznenadna zvijezda

Obavio sam drugo snimanje koje je izazvalo još veći interes. Znači, dogodila se prava eksplozija na facebooku i pozivi od raznih fotografa i agencija su bili svakodnevni. Mislim, ja sam tada imao samo 18-19 godina i za mene je to sve bio neistraženi i nepoznati svijet. Odradio sam i snimanje u Rijeci za jedan ‘Army shop’ u Londonu. To je bilo prvo ludo iskustvo gdje su me pod jakom kišom u vojničkim hlačama snimali nekoliko sati kako trčim kao pravi marinac. Smrznuo sam se kao nikada i tada pomalo shvatio da ni to nije samo tako jednostavan posao, prepričava nam Dino. Kže da mu se uskoro javio i Šime Eškinja, jedan od najpoznatijih hrvatskih modnih fotografa koji se nedavno otisnuo u Pariz gdje nastavlja graditi uspješnu karijeru.

Dino je bio uspješan foto model

Odradili smo fotografiranje u Zagrebu, a jedna fotka koju smo napravili da bude crno – bijela me baš proslavila i tada je tek sve eksplodiralo. Dobivao sam ogroman broj ponuda svaki dan od raznih menadžera. No, budući da imam loših iskustava sa menadžerima iz nogometnog svijeta bio sam jako oprezan u tim razgovorima i pregovorima, priča nam Dino. Kaže da je osim modeling ponuda dobivao i ponude za glazbene spotove i reklame.

Zvao me poznati hrvatski reper Marko Lasić Nered da budem u njegovom spotu. Postao sam i prijatelj s njim, a spot je zaista bio odličan. Zatim me zvala Sandra Afrika da budem i u njezinom spotu. Kasnije je taj spot sa Sandrom u 24 sata imao najveću gledanost na području bivše Jugoslavije. Snimao sam i sa Antonijom Šolom također spot, pozvan sam i da sudjelujem u režiji za jedan spot koji se vrtio na MTV-u. Također su krenule i reklame za Karlovačko pivo, PSK, Eurojackpot i brojne druge. Jednostavno sam se odjednom našao u tom svijetu iako nisam nikada mislio da budem. Do 18 godine za mene je samo nogomet postojao, priča Dino koji je cijelo to vrijeme održavao visoku formu svojega tijela u teretani. Kaže da mu je od malih nogu bio cilj biti kompletna sportska atleta što mu je, između ostalog, svakako i pomoglo u svijetu modelinga. No, s 24 godine taj svijet je naprasno prekinut zbog podmukle bolesti.

Više od godinu dana sam imao ozbiljnih zdravstvenih problema za želucem. Liječnici mjesecima nisu znali što mi se događa, strašno sam smršavio, provodio dane u krevetu, bio sam malaksao. Prošao sam valjda sva moguća testiranja i na kraju su mi čak rekli da imam jednu neizlječivu bolest, no na kraju nakon svih tih šokova to nije baš bilo tako i sada nakon dvije godine se situacija smirila, no u tom gotovo dvogodišnjem liječenju sam se odmaknuo od svijeta modelinga, priča nam šokantnu priču Dino kojeg je nakon dugog liječenja razveselilo to što su mu doktori rekli da mora zdravo jesti i baviti se sportom što je kaže, uostalom i činio cijeloga života i samo čekao dozvolu da opet može.

Ljubav prema tetovažama

Budući da sam se bavio fitnesom i da sam stalno pohodio teretanu i mnogo znam o tom sportu, počeo sam raditi u jednoj teretani u Zagrebu gdje sam upoznao svoju djevojku koja je inače iz Bjelovara i koja se također bavi vrhunskim fitnesom, nastavlja svoju životnu priču Dino. Kaže da su uspješno vodili teretanu u Zagrebu koja je uvijek bila ispunjena do posljednjeg mjesta, ali zbog nesuglasica s vlasnikom prostora su je zatvorili te je s djevojkom došao u Bjelovar. Inače, Dino je i veliki zaljubljenik u tetovaže. Gotovo cijelo tijelo mu je iscrtano tetovažama, a prvu je napravio sa samo 17 godina.

Dino je i veliki ljubitelj tetovaža

Imam veliki broj tetovaža. Ali svaka ima svoju priču. Budući da sam religiozan čovjek i da pronalazim snagu u Bogu, prvu tetovažu sa samo 17 godina sam napravio na vratu i to križ s krilima. Za prvu tetovažu sam morao dugo nagovarati roditelje, ali kada su dopustili prvu, onda sam krenuo i sa drugima. Sve tetovaže su zapravo simboli onoga što meni znači mnogo u životu. Znači imam veliku tetovažu koja mi simbolizira obitelj, druga vjeru, treća ljubav prema životinjama. Da, veliki sam fan tetovaža i već imam planove za nove iako mi je dobar dio tijela iscrtan, istaknuo je kroz smješak ovaj simpatični mladić i novi stanovnik Bjelovara.

Bjelovar mi je super grad. Zagreb je blizu, a opet nema one gužve i onakvog stresa kakav tamo vlada. Vidim da su ljudi otvoreni i ne bi imao apsolutno ništa protiv da ovdje ostanem zauvijek, zaključio je naš novi sugrađanin.