Piše: Vedran Cindrić

Igor Crnomarić, gradski vijećnik s liste gradonačelnika Hrebaka i član kluba vjećnika HSLS-a našao se u novom skandalu. Naime, prošloga petka Crnomarić je u alkoholiziranom stanju vozio automobil te skrivio prometnu nesreću nakon koje je napuhao 1,7 promila što je propisana kazna između 10 i 20 tisuća kuna. No, osim novčane kazne Crnomarić će morati to jest barem bi morao snositi i političku odgovornost zbog čega je i najavio ostavku na mjestu gradskog vijećnika što bi se najvjerojatnije trebalo dogoditi danas na Gradskom vijeću.

No, budući da je Crnomarić i zbog ranijih skandala više puta najavljivao ostavku na mjestu predsjednika Odbora za hrvatske branitelje i članove njihove obitelji do nje nikada nije došlo tako da svakako treba pričekati odluke s današnjeg Gradskog vijeća te se uvjeriti da li će zbog nepromišljenog i opasnog čina zaista doći do ostavke i da li će i dalje Crnomarić uživati snažnu zaštitu gradskih vlastodržaca unatoč brojnim skandalima.

Već najavljivao ostavku, ali…

Podsjetimo,  Igor Crnomarić je u rujnu ove godine u Gradskoj upravi prijetio gradskom službeniku na radnom mjestu zbog čega je i policija morala intervenirati te posjetiti zgradu iz koje se vodi grad.

Vijećnik Crnomarić i gradonačelnik Hrebak se o tome incidentu nisu oglasili tjedan dana, no sat vremena prije nego je bjelovarski SDP odlučio sazvati konferenciju za medije povodom tog nemilog slučaja, oglasio se i Crnomarić izrazivši žaljenje te je najavio da daje ostavku na mjesto predsjednika Odbora za bjelovarske branitelje.  Iako je oporba tražila da Crnomarić zbog nasilništva u Gradskoj upravi da ostavku i na mjestu gradskog vijećnika, o tome se nije ni raspravljalo što je indirektno poručilo da kao predsjednik Odbora za branitelje ne možeš prijetite zaposlenicima gradske uprave bez posljedica, ali kao gradski vijećnik vladajuće koalicije možeš.

No, to nije sve. Krajem rujna Crnomarić se u društvu gradonačelnika Hrebaka pojavio na predstavljanju filma o bjelovarskim braniteljima u ulozi predsjednika Odbora za hrvatske branitelje i članove njihove obitelji.

Na upit kako to da je još uvijek predsjednik Odbora za branitelje, gradonačelnik Hrebak je izjavio da je on predsjednik u ostavci i da će na sljedećem Gradskom vijeću to biti provedeno. No, na tom sljedećem Gradskom vijeću nije bilo govora o ostavci Igora Crnomarića te je i danas, tri mjeseca nakon incidenta, i dalje predsjednik Odbora za branitelje.

Igor Crnomarić je više puta najavljivao ostavku na mjestu predsjednika Odbora za hrvatske branitelje