BJELOVAR – Unatoč tome što je nakon početka radova na uređenju dijela Bušićeve ulice za osmero prodavača s lanjskim ugovorima ostavljena mogućnost nastavka posla na prostoru kraj kapelice, uz potpisivanje novih, ovih dana smo na tom dijelu gradske tržnice zatekli tek „starosjedioce“.

Kažu kako su čuli da će dobiti „pojačanje“, no do kasnijih prijepodnevnih sati štandovi su ostali prazni, a razloge njihova nepojavljivanja provjeravamo u bjelovarskom Komunalcu, čiji član uprave Josip Heged iznosi nove podatke o „priči buvljak“.

U očekivanju raspleta

-Na nedavnom sastanku kod gradonačelnika s predstavnicima ugovornih prodavača i naše tvrtke razgovaralo se i o traženju alternativnog rješenja za sve koji su do sada prodavali u Bušićevoj. Tako je u prvom planu jedna od lokacija na Plinari površine oko 500 kvadrata u vlasništvu tvrtke Pevec, a nakon kontakata Grada s vlasnicima, čini se da postoji obostrano izražena dobra volja za postizanje dogovora o najmu ovog prostora. Stoga i ugovorni prodavači čekaju rasplet, što je temeljni razlog zašto su štandovi kod kapelice još uvijek prazni – pojašnjava Heged.

U slučaju postizanja dogovora, Bjelovar unatoč mnogim preispitivanjima i traženju novog prostora, neće izgubiti popularni buvljak koji bi trebao proraditi još bliže središtu grada no prijašnji, gdje je ostala samo kamionska prodaja. No, nekolicina trgovaca, točnije njih šestero, nisu oduševljeni početkom uređenja, tvrdeći kako je broj kupaca osjetno manji, a među nezadovoljnima je i Marija Lovrenčec iz Pitomače.

Nezadovoljni trgovci

-Nema žive duše ovih dana, što je u odnosu na ranije gotovo nezamislivo. Mi smo ostali na staroj poziciji, ali iseljenje drugih prodavača ipak je utjecalo na broj kupaca i ozbiljno razmišljamo o odlasku. Prodajno mjesto plaćamo mjesečno 350 kuna, i ako se ovako nastavi, potražit ćemo neko drugo rješenje – kaže Marija.

Kako smo već pisali, investicija koju u Bušićevoj realizira Mesna industrija Ravlić iznosi oko 2,5 milijuna kuna, a objekt će biti opremljen po najvišim standardima, uključujući ekskluzivan „flagship store“, pekaru jedne zagrebačke tvrtke te restoran brze prehrane s domaćim proizvodima lokalnih OPG-ova. Pri tome će Grad dodatno urediti okoliš, postaviti opločnike oko poslovne zgrade, nadstrešnicu te urediti prostor za kamionsku prodaju i parkirališna mjesta.(čr)