Piše: Vedran Cindrić

Problemi i skandali nastavljaju tresti NK Bjelovar. Nakon dva poraza za redom na domaćem terenu i najave moguće ostavke trenera prve momčadi, uprava kluba se naprasno odlučila na još jedan teško objašnjiv potez, ovoga puta u omladinskom pogonu. Naime, Željko Ostrman mladi i perspektivni trener dječaka U-8 kojeg tri ispita dijele do diplome Kineziološkog fakulteta – smjer nogomet od jučer više nije trener u bjelovarskoj školi nogometa, a rečeno mu je i da više na njega ne računaju i kao igrača prve momčadi. Ova vijest iznimno je uznemirila roditelje čiju djecu je Ostrman trenirao i kažu nam da ozbiljno razmišljaju da veliki dio mladih igrača povuku iz NK Bjelovara.

Željko Ostrman već je šest godina igrač prve ekipe, a posljednjih tri mjeseca uspješno vodi dječake U-8 kojih je na svakom treningu preko 30-ak.

-Razočaran sam načinom na koji je sve završilo. Mislim da nisam zaslužio takav odnos, ali ne mogu ja na to utjecati. No, puno truda i ljubavi sam dao NK Bjelovaru i ne znam ni sam koji je točan razlog moga potjerivanja iz kluba – započinje Ostrman i nastavlja.

-Neki dan na treningu prve ekipe sam s jednim igračem nakon nekog bezazlenog starta imao možda burniju raspravu koja zna biti uobičajena na treninzima, pogotovo nakon serije lošijih rezultata kada su tenzije povišene. Inače, taj igrač je moj prijatelj i sve smo brzo izgladili. Treneru i predsjedniku smo rekli da je sve izglađeno i da je to samo bilo zbog povišenih tenzija. No, drugi dan nas je predsjednik kluba zvao i rekao mi da više nisam igrač prve ekipe, a ni trener dječaka U-8 dok je moj prijatelj i sada bivši suigrač kažnjen s pola plaće zbog čega je ljutito i razočarano najavio odlazak iz kluba – prepričava nam Ostrman. Kaže da je ostao šokiran takvom odlukom.

-Bilo je tu puno problema i prije, od toga da su nam zabranili igrati mali nogomet dok neki drugi smiju, ali i to smo odlučili ispoštovati pa do raznih drugih problema. Ali zbog ljubavi prema klubu i djeci koju treniram ostao sam i dalje u NK Bjelovaru tako da mi je iskreno žao što samo potjeran nakon jednog razgovora. Za par mjeseci ću dobiti diplomu Kinezološkog fakulteta za smjer nogomet i imao sam želju svoje znanje prenositi djeci NK Bjelovara, no odlučili su me prekrižiti. Ali, drago mi je čuti da su se roditelji djece koju treniram zauzeli za mene jer mi to dokazuje da sam radio dobar posao – izjavio je Ostrman.

Gdje su novci?

I zaista. Nakon naprasnog otkaza Ostrmanu, javili su nam se mnogobrojni roditelji (podaci poznati redakciji) čija djeca igraju za NK Bjelovar i izrazili ogorčenost zbog smjene trenera s kojim su mladi igrači nakon dugo vremena napredovali i postali iznimno zadovoljni.

-Ovako više ne ide. Zatražiti ćemo sastanak s upravom kluba da nam kažu zbog čega je Ostrman potjeran iz kluba. On nam je već u godinu dana bio četvrti trener, što znači da ih mijenjaju kao na traci s tim da se Ostrman zaista trudio i napredak je bio uočljiv. Također, zanima nas što se radi s našim novcima. Plaćamo po djetetu 200 kuna mjesečno, a im ih preko 30. No, unatoč tome sve sami dodatno financiramo, od opreme do prijevoza i sendviča za naše klince. Zanima nas gdje ti novci idu. Također, nemamo pojma gdje i kako će naša djeca trenirati preko zime. Ozbiljno razmišljamo da svoju djecu povučemo iz kluba i upišemo ih negdje drugdje – rekao nam je dio ogorčenih roditelji koji s nestrpljenjem očekuju odgovore na sastanku, ako do njega, kažu, uopće i dođe.

Stupili smo u kontakt i s predsjednikom kluba Markom Ćurićem koji nam je rekao svoje viđenje problema.

-Željko Ostrman je već prije pola godine bio na izlaznim vratima kluba zbog nediscipline. No, jer je mlad i već duže u klubu odlučili smo mu dati novu šansu. No, na posljednjem treningu se potukao sa suigračem, plus bilo je tu još nekih ispada i više nismo to željeli tolerirati. Novi trener će biti Momir Ljubić. Što se tiče financija, mi smo klub naslijedili u velikim dugovima koje uspješno rješavamo. Klub godinama funkcionira tako da roditelji plaćaju članarinu. Dogovorit ćemo za djecu dvoranu da i preko zime imaju aktivnosti. Istina je da će roditelji to morati dodatno platit jer klub nema toliko novaca, ali to neće biti nikakva velika cifra već vrlo povoljno. Sutra ćemo održati sastanak s roditeljima i sve im objasniti – izjavio je predsjednik kluba Marko Ćurić

Inače, svi ovi problemi u klubu se događaju u trenutku kada su gradski vlastodršci odlučili Nogometnom klubu Bjelovar sagraditi novi stadion u iznosu preko 20 milijuna kuna.