Piše: Vedran Cindrić

NK Bjelovar nalazi se u nezapamćenoj krizi. Naime, nakon što je uprava kluba prije sezona nagovještava borbu za sam vrh, ovoga vikenda nogometaši Bjelovara doživjeli su četvrti poraz za redom što ih je u posljednjem jesenskom kolu prikovali na nisko osmo mjesto prvenstvene ljestvice na kojoj za vodećom Mladosti iz Ždralova zaostaju čak 18 bodova.

Nakon posljednjeg poraza od Virovitice (1-2) i to na domaćem terenu, trener Ante Jeličić podnio je ostavku i poručio da će novi trener i uprava morati kupiti dobru metlu i ući u svlačionicu. NK Bjelovar se tako u samo par mjeseci od momčadi koja je pretendirala za vrh pretvorila u momčad koja će najvjerojatnije igrati ligu za ostanak.

Igrački kadar godinama nije bio tanji, a rezultati prve momčadi su samo preslika cjelokupnog stanja u klubu. Naime, nedavno je mladi trener i igrač prve momčadi Željko Ostrman potjeran iz kluba sa svih funkcija zbog čega su i roditelji djece koje je Ostrman trenirao tražili hitan sastanak s upravom kluba (članak ovdje).

Kako će i da li će uprava konsolidirati momčad i popraviti stanje oko kluba saznat će se tokom zimske stanke. Inače, svi problemi oko kluba događaju se upravo kada su gradski vlastodršci odlučili Nogometnom klubu Bjelovar sagraditi nogometni stadion u vrijednosti od preko 20 milijuna kuna što je naišlo na negodovanje velikog dijela građana. Inače, što se tiče III. HNL Sjever, Mladost iz Ždralova osvojila je naslov jesenskog prvaka s 35 bodova i klub s ‘Brda’ najavljuje da će tamo i ostati.