Društvo prijatelja Hajduka Bjelovar nastavlja s humanitarnim radom. Nakon što su prošle godine imali sjajnu akciju u kojoj su darivali Odjel pedijatrije Opće bolnice Bjelovar, ove su godine oslikali mural posvećen jedanaestorici poginulih bjelovarskih branitelja na Barutani 29. rujna 1991. godine, čime su odali trajnu počast momcima poginulima za oslobođenje našeg grada.

Jedanaestoricu bjelovarskih branitelja (Vladimira Makara, Sinišu Paunovića, Dražena Pervana, Ivana Cvrtilu, Eduarda Kukala, Stjepana Legčevića, Nikolu Petrića, Marija Šimića, Ivana Trogrlića, Marka Tukerića i Milana Vukovića), poginulih tijekom dizanja skladišta municije u zrak, simbolizira jedanaest zdravih stabala, jedanaest spaljenih stabala, jedanaest stupova i jedanaest boja koje su se koristile pri izradi murala. Neka im je vječna slava i hvala im!

Kao zid koji odgovara zamislima ekipi Društva prijatelja Hajduka Bjelovar, odabrali su zid lijevo od HORKUD-a Golub, a s njihovim su se prijedlogom složili Upravni odbor HORKUD-a Golub, koji im je dao i pisano odobrenje za njihovu akciju te Konzervatorski odjel u Bjelovaru. Mural je izradio poznati bjelovarski umjetnik Pavle, koji ima već dugogodišnje iskustvo u izradi murala i već je oslikavao grad Bjelovar.