Piše: Vedran Cindrić

Stanovnici ulice Ivana Kozarčanina više ne žive u jednoj od najderutnijih ulica u širem centru grada. Naime, nakon nekoliko godina čekanja ta ulica je u potpunosti obnovljena i proširena na zasigurno veliko zadovoljstvo stanovnika. Inače, na samom kraju ulice Ive Kozarčanina to jest na mjestu stare plinare za desetak dana svanut će novi buvljak.

-Održali smo puno sastanaka sa prodavačima s buvljaka, zajednički smo uveli reda, numerirali mjesta i još čekamo samo suglasnost Ureda državne uprave u županiji. Očekujem u slijedećih 10-ak dana novi početak buvljaka – napisao je na svojem facebook profilu zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić.

Na mjestu novog buvljaka već su ocrtane površine za prodaju

Podsjetimo, nakon što je buvljak ‘protjeran’ iz Bušićeve, Gradska uprava i tvrtka Pevec postigli su dogovor prema kojemu će ovaj poznati trgovački lanac besplatno ustupiti prostor na nekadašnjoj bjelovarskoj Plinari, u Kozarčaninovoj ulici, gdje će se nakon podosta kombinatorike i propitivanja  smjestiti gradski buvljak. Time je stavljena točka na višemjesečnu neizvjesnost prodavača, ali i za relativno kratko vrijeme pronađeno novo riješenje. Kako smo već pisali, na mjestu starog buvljaka u Bušićevoj ulici gradi se moderni prodajni centar.