Jutros je župan Damir Bajs vozačima Doma zdravlja bjelovarsko – bilogorske županije uručio ključeve pet novih sanitetska vozila.

-Riječ je o četiri nova sanitetska vozila s po dva ležaja te jednom kombi vozilu prilagođenom u potpunosti osobama s invaliditetom, a koji će služiti i za prijevoz pacijenata na dijalizu – izjavila je Ljubica Čaić, ravnateljica Doma zdravlja. Inače, vrijednost vozila iznosi 1,6 milijuna kuna.

-Trenutno na raspolaganju imamo 30 sanitetskih vozila koji godišnje prelaze iznimno veliku kilometražu zbog čega moramo konstantno na servise i ova nova vozila koja smo dobili od županije će nam biti od velike koristi – dodala je Čaić.

Župan Damir Bajs izjavio je da će novih pet vozila itekako dobro doći Domu zdravlja s čime će posebno biti zadovoljni pacijenti.

-23 tima Doma zdravlja naprave 1,5 milijuna kilometara godišnje i iznimno nam je važno da tu veliku kilometražu rade u sigurnim i kvalitetnim vozilima – rekao je Bajs dok je dugogodišnji vozač Petar Ćosić izjavio da su pacijenti već na prvim vožnjama pohvaliti nova vozila.

-Pacijenti, a i mi vozači se sigurnije i udobnije sada osjećamo u novim vozilima i mislim da su ona zaista bila neophodna – izjavio je Ćosić. (vec)