Općine Nova Rača i Veliko Trojstvo u iznenadnoj pandemiji koronavirusa koja je blokirala dobar dio svijeta, pa tako i Hrvatsku, pokazale su se kao predvodnici digitalizacije. Prema našim saznanjima, jedino smo kod te dvije općine primijetili da je dostupno izdavanje digitalnih propusnica. Ako, dakle, stanujete na području Nove Rače ili Velikog Trojstva, a želite ih napustiti zbog opravdanih obiteljskih razloga, propusnicu trebate zatražiti od nadležnog Stožera civilne zaštite, u ovom slučaju općinskog. S obzirom da se zbog mjera prevencije širenja koronavirusa preferira digitalni nauštrb osobnog kontakta, spomenute općine pripremile su jednostavan digitalni obrazac koji treba ispuniti. Kada ispunite sve potrebne podatke i uz uvjet da je izdavanje propusnice opravdano, na vaš mail uskoro će stići propusnica. Jednostavno, brzo, efikasno i pohvalno.

Naravno, sve općine i gradovi Bjelovarsko-bilogorske županije nude „beskontaktno” izdavanje propusnice, ali u većini slučajeva procedura je ipak ponešto kompliciranija. Procedura se u najvećem broju gradova i općina svodi na to da sve podatke potrebne za propusnicu pošaljete na mail, a onda vam vlastodršci vrate propusnicu.

Digitalizaciju propusnica najavljuju i u Gradu Bjelovaru, a nadamo se da će uslijediti i u ostalim gradovima i općinama.

Grad Bjelovar u ponedjeljak je predstavio digitalnu tržnicu dostupnu na https://gradska-trznica.bjelovar.hr/ putem koje svi građani mogu doći do informacija i kontakata lokalnih proizvođača koji nude svježe namirnice.