Ima li kraja provalama u obiteljske kuće na području grada pitaju se mnogi građani. Naime, iako je ljetno razdoblje pogodno za provalnike zbog odlazaka obitelji na godišnje odmore, ovoga ljeta uslijedila je prava serija provala koja se nastavila jučer u Klokočevcu gdje je nepoznati počinitelj provalio u obiteljsku kuću i ukrao novac i nakit u vrijednosti od nekoliko tisuća kuna – izvjestila je PU Bjelovarsko – bilogorska.

Unatoč tome što je policija upozoravala i davala savjete građanima koji idu na godišnji kako da osiguraju kuću, serija provala događala se tokom cijelog kolovoza. Tako su tijekom 13. i 14. kolovoza prijavljene čak tri teške krađe provaljivanjem u obiteljske kuće.

Samo par dana kasnije nepoznati muškarac došao je u dvorište 88-godišnje vlasnice kako bi joj ponudio na prodaju pojas za leđa, a potom je od nje zatražio čašu vode. U trenutku kada je žena otišla u kuhinju po vodu, nepoznati počinitelj iskoristio je trenutak i njenu nepažnju, ušao u dnevni boravak i iz novčanika ukrao nekoliko stotina kuna.

Također sredinom kolovoza u Trubićevoj ulici u Bjelovaru, nepoznati muškarac koji se predstavio kao djelatnik Elektre koji očitava brojila za električnu energiju, iskoristio je nepažnju vlasnice te iz torbice na vješalici hodnika ukrao novčanik sa novcem, osobnim ispravama i bankovnim karticama. (vec)