Piše: Vedran Cindrić

Restoran ‘Snježana’ koji je u sastavu trgovačkog društva KTC d.d. a nalazi se u Pakračkoj ulici u Bjelovaru najvjerojatnije krajem travnja će postati nova studentska menza. Naime, bjelovarski hotel ‘Central’ zaključno s 29. veljače više neće biti menza za 268 bjelovarskih studenata jer je tvrtka koja je do sada imala ugovor s Ministarstvom zdravstva i obrazovanja za pružanje subvencionirane prehrane prekinula isti.

-Veleučilište u Bjelovaru objavilo je Javni poziv za iskazivanje interesa za pružanje usluge subvencionirane prehrane redovitim studentima u gradu Bjelovaru. O Javnom pozivu obavijestili smo elektroničkom poštom i telefonom 11 potencijalnih dobavljača. Javni poziv je završio 25. veljače 2020. godine, pristigla je jedna ponuda i to trgovačko društvo KTC d.d. Povjerenstvo za javnu nabavu Veleučilišta u Bjelovaru je na sjednici održanoj 26. veljače 2020. godine donijelo odluku o odabiru davatelja usluge studentske prehrane, to je trgovačko društvo KTC d.d. – izjavila je dekanica veleučilišta Zrinka Puharić.

Restoran gdje će uskoro bjelovarski studenti moći ručati

Dodaje da su odmah nakon sjednice elektroničkim putem i poštom Nacionalnom povjerenstvu za kontrolu studentske prehrane dostavili odliku o odabranom dobavljaču i dokaz o ispunjavanju minimalnih tehničkih uvjeta. Također kaže da će Nacionalno povjerenstvo obaviti nadzor na odabranoj lokaciji s ciljem utvrđivanja ispunjavanja uvjeta za pružanje subvencionirane studentske prehrane studenata odabranog dobavljača.

-Ukoliko odabrani dobavljač dobije pozitivno mišljenje slijedi potpisivanje ugovora s Ministarstvom znanosti i obrazovanja. S obzirom da Veleučilište ne sudjeluje u postupku ugovaranja, ne možemo procijeniti potrebno vrijeme okončanja postupka. Možemo biti optimistični i vjerovati da bi do početka travnja mogla biti uspostavljena studentska prehrana na lokaciji restorana ‘Snježana’ koji je u sastavu trgovačkog društva KTC d.d. Pakračka ul. 1/3, Bjelovar.

S obzirom da je restoran ‘Snježana’ nalazi poprilično udaljeno od bjelovarskog Veleučilišta ostaje da vidimo koliko će studenata tamo dolaziti na ručak.