Počinje izrada projektne dokumentacije za gradnju nove Glazbene škole Vatroslava Lisinskog u Bjelovaru. U nazočnosti bjelovarsko-bilogorskog župana Damira Bajsa danas je  ravnateljica škole Sonja Štefanac potpisala ugovor o početku tog posla s direktorom tvrtke MPLAN iz Bjelovara Hrvojem Malčićem. Do kraja ove godine planira se da će biti ishođena i građevinska dozvola, a posao izgradnje nove Glazbene u sljedeće tri godine.

Naime, Bjelovarsko-bilogorska županija kao osnovač škole u projektu je izgradnje nove Glazbene škole u Bjelovaru, jedne od rijetkih u Hrvatskoj, čija će se izgradnja financirati isključivo novcem iz županijskog proračuna, a za što je u ovoj i projekcijama proračuna za sljedeću godinu osigurano 20 milijuna kuna. Nova Glazbena gradit će se na oko 1500 četvornih metara u Ulici Vlahe Paljetka, zemljištu koje je za tu namjenu za mandata gradonačelnika Antuna Korušeca bez naknada ustupljena Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.

Glazbena škola već desetljećima muku muči s nedostatkom prostora. U 18 prostorija, uključujući i ravnateljski ured nastava se održava za 400 učenika osnovne i srednje glazbene škole. Ujedno zgrada, nekadašnja obiteljska kuća u kojoj se snalaze kako znaju i umiju stara je najmanje stotinu godina.