BJELOVAR – Bjelovarsko – bilogorska županija uskoro kreće u izgradnju nove zgrade Glazbene škole Vatroslava Lisinskog u Bjelovaru kao jedne od rijetkih glazbenih škola u Hrvatskoj. Naime, Europska unija ne financira gradnju novih škola stoge se BBŽ odlučila zbog potreba i višegodišnjih nastojanja izgraditi novu Glazbenu školu u Bjelovaru čija je procijenjena vrijednost radova blizu 26 milijuna kuna.

-Nova zgrada Glazbene škole Vatroslava Lisinskog će biti tek treća nova glazbena škola u Hrvatskoj. Glazbene škole su nadogradnje, one nisu obvezne, ali pokazuju status Bjelovara, Bjelovarsko – bilogorske županije i rekao bih da je to bila naša obveza pa i mene kao župana prema generacijama učenika i profesora koji su stvorili jedan imidž našega grada i koji su pronesli dobru notu vezanu uz našu glazbenu školu po Hrvatskoj, ali i Europi – istaknuo je župan Damir Bajs i nastavio.

Ponuda manja od procijenjene vrijednosti

-Pred nama je krajnji korak, a to je potpisivanje ugovora s izvođačem radova. Interes kod ponuđivača je bio veliki i što je najvažnije, dobili smo ponudu koja je gotovo milijun i 400 tisuća kuna manja od procijenjene vrijednosti radova. To je bila zajednica ponuditelja Radnika iz Križevaca i Hidroregulacije Bjelovara u iznosu od 24.624.254 kuna – kazao je župan Bajs.

Župan Damir Bajs i ravnateljica Glazbene škole V. L. Sonja Štefanec

Tako će izabrani izvođač temeljem javnog natječaja graditi novu zgradu Glazbene škole koja će se prostirati na 2 730 četvornih metara bruto površine, zgrada će se graditi na četiri kata, a nalazit će se na adresi Vlahe Paljetka 5, odnosno preko puta zgrade Policijske uprave bjelovarsko – bilogorske. Valja naglasiti i da će nova zgrada imati i koncertnu dvoranu sa 120 sjedećih mjesta.

-Ovo je još jedan korak bliže izgradnji naše zgrade i svaki put kada pogledam prezentaciju zgrade ne mogu se oteti dojmu da je to jedan san i s velikim nestrpljenjem očekujemo novu zgradu jer mi smo se nakon više od 30 godina morali iseliti iz Doma kulture u bivši Dom za učenike i zaista se posebno veselimo ovom projektu. Zahvaljujem se svim generacijama profesora, učenika kao i županu Bajsu i još malo i ulazimo u svoju zgradu – izjavila je ravnateljica Glazbene škole Vatroslava Lisinskog Sonja Štefanec.

Zamjenik ravnatelja Razvojne agencije BBŽ-a Filip Vusić izjavio je da će se u listopadu znati tko će biti izvođač radova.

-Otvorenje ponuda je bilo 4. rujna. Stiglo ih je čak 10 što znači da je vladao veliki interes. Mislim da je naručitelj izabrao savršen trenutak da stavi tender van jer iduća godina bi mogla biti krizna i građevinari su također toga svjesni te se pripremaju na to – izjavio je Vusić.